Bulgur met feta en granaatappelpitjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgur met feta en granaatappelpitjes

Bulgur met feta en granaatappelpitjes

Met gebakken aubergine en geurige koriander

Het lijkt een gedoe om alle pitjes uit de granaatappel te krijgen, maar dat vast best mee! Op onze blog en Facebookpagina laten wij in een video zien hoe je heel gemakkelijk de granaatappelpitjes uit de schil krijgt.

Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

⅓ stuk(s)

Rode paprika

85 gram

Volkoren bulgur

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)

½ tl

Gedroogde oregano

¼ stuk(s)

Granaatappel

30 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

37.5 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 takje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)535 kcal
Energie (kJ)2238 kJ
Vetten18 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers0 g
Vezels22 g
Eiwitten20 g
Zout0 g

Benodigdheden

Mes
Pan
Grote pan
Bord

Instructies

Snijd de courgette in klakken
1

Snijd de aubergine in plakken van maximaal een ½ cm dik en snijd de paprika in dunne parten. Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur.

Bak de aubergine
2

Verhit de olijfolie in de koekenpan, bak de aubergine 2 – 3 minuten aan elke kant op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout. Haal de aubergine uit de pan en bewaar in de saladekom. Bak daarna de paprika 4 minuten op hoog vuur en bewaar bij de aubergine in de saladekom.

3

Verhit de olijfolie in de koekenpan, bak de aubergine 2 – 3 minuten aan elke kant op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout. Haal de aubergine uit de pan en bewaar in de saladekom. Bak daarna de paprika 4 minuten op hoog vuur en bewaar bij de aubergine in de saladekom.

Haal de geanaatappelpitjes uit de schil
4

Snijd ondertussen de granaatappel en haal de pitjes uit de schil. Scheur de rucola klein en verkruimel de feta. Voeg de rucola, het grootste deel van de feta en het grootste deel van de granaatappelpitjes bij de groenten in de saladekom.

5

Schep voorzichtig de bulgur door de salade en breng op smaak met de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

Garneer het gerecht met de achtergehouden feta en granaatappel
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de achtergehouden feta en granaatappelpitjes. Hak de koriander fijn en strooi over de maaltijd.

Tip! Roer de bulgur tijdens het koken na 5 minuten door en roer goed over de bodem. Zo voorkom je dat de bulgur aanbakt.