HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAuberginecurry Met Groene Peper En Cashewnoten
topBanner
Auberginecurry met groene peper en cashewnoten

Auberginecurry met groene peper en cashewnoten

Met geurige kruiden en romige kokosmelk

Lees meer

De groene peper is minder rijp en hierdoor milder dan de rode peper. Over het algemeen geldt dat hoe kleiner de peper, hoe scherper deze is. Kleine groene pepertjes kunnen dus ook erg heet zijn!

Labels:Pittig
Allergenen :SelderijMosterdPinda'sNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
2
1
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
1
3
4
5
6

170 gram

Basmatirijst

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Groene peper

½ cm

Verse gember

½ stuk(s)

Limoen

1.5 stuk(s)

Aubergine

150 ml

Kokosmelk

2 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

30 gram

Gezouten cashewnoten

(BevatPinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 tl

Bruine suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2782.36 kJ
Energie (kcal)665 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels9 g
Eiwitten15 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan
Grote pan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snipper ondertussen de ui. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd fijn. Schil de gember en snijd fijn. Was de limoen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm en roer de kokosmelk goed door (zie tip).

3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, groene peper en gember 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de currykruiden toe en bak al roerende 1 minuut. Schenk de kokosmelk en 50 ml water per persoon in de pan, voeg het bouillonblokje en de suiker toe en roer door tot de currykruiden goed verdeeld zijn.

4

Voeg de aubergine en limoenrasp toe en breng afgedekt aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken.

5

Voeg in de laatste minuut een ½ el limoensap per persoon toe aan de curry en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de rijst en curry over de borden. Garneer met de cashewnoten en besprenkel de maaltijd naar smaak met extra limoensap.

Tip! De kokosmelk kan eventueel klonten vormen. Dit betekent niet dat de melk niet meer goed is. De klonten zijn de vetbestanddelen van de kokosmelk die voor een extra volle smaak zorgen.