HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRunderchipolata Met Gewokte Groenten En Krieltjes
topBanner
Runderchipolata met gewokte groenten en krieltjes

Runderchipolata met gewokte groenten en krieltjes

Een Hollandse wokschotel met kruidige worstjes

Lees meer

Door de runderchipolata krijgt dit gerecht de lekkere kruidige smaak die het nodig heeft. Chipolata zijn worstjes die normaal gesproken van varkensvlees worden gemaakt en oorspronkelijk uit Frankrijk komen. De chipolata die je deze week in de box vindt, zijn gemaakt van rundvlees.

Labels:Bron van eiwittenBron van vezelsKindvriendelijkLekker snel
Allergenen :Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Krieltjes

150 gram

Sperziebonen

20 gram

Amandelen

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Gele paprika

1 stuk(s)

Tomaat

4 stuk(s)

Runderchipolataworstje

3 tl

Paprikapoeder

4 takje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)655 kcal
Energie (kJ)2741 kJ
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels12 g
Eiwitten39 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Pan
Koekenpan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Schil of was de krieltjes grondig, snijd de grote krieltjes in kwarten en de kleine doormidden. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd doormidden. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel en kook de krieltjes, afgedekt, 10 minuten. Voeg na 5 minuten de sperziebonen toe. Giet af en spoel af met koud water.

2

Hak de amandelen grof. Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de amandelen, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Snipper de ui. Snijd de paprika in dunne repen en snijd de tomaat in parten. Snijd de runderchipolata in drieën.

4

Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Zet het vuur iets hoger, voeg de runderchipolata toe en bak 4 minuten. Voeg de krieltjes, sperziebonen, paprika, tomaat, paprikapoeder, peper en zout toe en bak 5 minuten.

5

Snijd of hak ondertussen de krulpeterselie fijn.

6

Verdeel de maaltijd over de borden en garneer met de krulpeterselie en amandelen.