Skip to main content
Rundertartaar met gekarameliseerde witlof en aardappelen
Rundertartaar met gekarameliseerde witlof en aardappelen

Rundertartaar met gekarameliseerde witlof en aardappelen

4.1
(379)

Dit gerecht maken we met een zoete twist! Je karameliseert de witlof, waardoor het lekker zoet wordt. Deze halfgedroogde rode en gele tomaten zijn gemarineerd in een olie van knoflook en mediterrane kruiden.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

2 stuk(s)

Witlof

35 gram

Semi-gedroogde tomatenmix

40 gram

Meslcun

1 stuk(s)

Rundertartaar

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2512 kJ
Energie (kcal)601 kcal
Vetten24 g
waarvan verzadigd6.1 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers12.5 g
Vezels7 g
Eiwitten34 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Deksel
Grote pan
Hapjespan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

1

Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen en verwarm de oven voor op 220 graden.

Besprenkel de aardappelen met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout
2

Was de aardappelen (nicola) grondig, snijd in plakken van een 1/2 cm en kook 5 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, dep droog (met een schone theedoek) en verspreid over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de aardappelen met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de aardappelen 20 minuten in de oven.

Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan of grote koekenpan met deksel en bak de witlof 1 minuut op hoog vuur
3

Snijd ondertussen de witlof in de lengte in parten. Laat de harde kern zitten zodat de bladeren niet losvallen. Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan of grote koekenpan met deksel en bak de witlof 1 minuut op hoog vuur. Zet het vuur lager, bestrooi de witlof met peper en zout en bak, afgedekt, 10 - 15 minuten.

Snijd ondertussen de halfgedroogde rode en gele tomaten klein
4

Snijd ondertussen de halfgedroogde rode en gele tomaten klein en meng deze met de mesclun in een saladekom. Breng op smaak met de zwarte balsamicoazijn.

5

Verhit, als de aardappelen en witlof bijna klaar zijn, de overige roomboter in een koekenpan en bak de rundertartaar 2 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout en laat daarna 1 minuut rusten.

6

Zet het vuur van de witlof hoog, voeg de honing toe en karameliseer de witlof 2 minuten. Schep tussendoor voorzichtig om.

Verdeel de witlof, aardappelen en rundertartaar over de borden en serveer met de salade
7

Verdeel de witlof, aardappelen en rundertartaar over de borden en serveer met de salade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders