Skip to main content
Zalmfilet in romige knoflooksaus

Zalmfilet in romige knoflooksaus

met knolselderijpuree en frisse witlofsalade

4.0
(274)

Eet jij graag seizoensgroenten? Dan heb je geluk - witlof wordt het hele jaar door gekweekt! Het is ook een geweldige bron van allerlei vitaminen en mineralen.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
-30% koolhydraten
Allergenen:
Selderij
Vis
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

⅓ stuk(s)

Knolselderij

(Bevat: Selderij)

½ stuk(s)

Witlof

20 gram

Rucola en veldsla

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat: Vis)

1 stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Roomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Mosterd

1 el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2756 kJ
Energie (kcal)659 kcal
Vetten50.3 g
waarvan verzadigd15.4 g
Koolhydraten14.6 g
waarvan suikers3.8 g
Vezels7.7 g
Eiwitten29.3 g
Zout1 g
Potassium161.5 mg
Calcium18.7 mg
Iron0.2 mg
Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Knoflook persen
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan. Schil de knolselderij en snijd in kleine stukken. Kook, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet af en laat afgedekt staan.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.
  • Breng de zalm op smaak met peper en zout.
Salade maken
2
  • Snijd de onderkant van de witlofstronken. Halveer het witlof in de lengte en verwijder de harde kern.
  • Snijd het witlof in dunne reepjes. 
  • Meng in een saladekom de mayonaise met de wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de rucola en veldsla en het witlof toe aan de saladekom en meng met de dressing. 
Vis bakken
3
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de zalm 2 - 3 minuten op de huid, of tot de zalm krokant is.
  • Draai om en bak nog 2 minuten.
  • Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Voeg de knoflook, de roomkaas, een klontje roomboter en de aangegeven hoeveelheid water toe aan dezelfde koekenpan. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Voeg de knolselderij toe aan een hoge kom. Voeg de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout. Pureer met een staafmixer tot gladde puree.
  • Serveer de knolselderijpuree over borden met de witlofsalade ernaast.
  • Verdeel de zalm en de romige knoflooksaus eroverheen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders