HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRisotto Met Buffelmozzarella En Broccoli
topBanner
Risotto met buffelmozzarella en broccoli

Risotto met buffelmozzarella en broccoli

met prei, pecorino en citroentijm

Lees meer

Wist je dat de originele mozzarella di bufala gemaakt werd van de melk van zwarte waterbuffels uit een regio ten noordwesten van Napels?

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustVeggieExtra groente
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Risottorijst

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Biologische citroen

320 gram

Broccoli

20 gram

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Prei

5 gram

Verse citroentijm

(Kan bevattenSelderij)

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 bol(len)

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2794 kJ
Energie (kcal)668 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels11 g
Eiwitten27 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Steelpan
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Rasp
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een steelpan en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de stam in blokjes. Meng met 1/4 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de broccoli over een bakplaat met bakpapier en bak 18 - 23 minuten in de oven, of tot de broccoli beetgaar is. Schep halverwege om.

2

Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei in dunne ringen. Verhit in een hapjespan met deksel 1/2 el roomboter per persoon op middellaag vuur. Fruit de ui, knoflook en prei 2 - 3 minuten. Voeg vervolgens de rijst toe en roerbak 1 - 2 minuten. Ris de blaadjes van de citroentijm en snijd fijn.

3

Voeg 1/3 van de bouillon en de citroentijm toe aan de pan met deksel en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. Voeg zodra de bouillon door de rijstkorrels is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

4

Voeg de overige bouillon toe aan de risotto en laat de risottokorrels de bouillon weer langzaam opnemen. Blijf goed doorroeren. De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is, maar nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt totaal ongeveer 20 - 25 minuten. Rasp ondertussen de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd vervolgens in partjes.

5

Haal de pan met risotto van het vuur. Voeg vervolgens 1/2 tl citroenrasp per persoon, de geraspte pecorino en naar smaak peper, zout en eventueel meer citroenrasp toe. Laat, afgedekt, 2 minuten staan. Roer daarna de broccoli erdoorheen.

6

Verdeel de risotto over de borden en scheur de buffelmozzarella in stukjes erover. Voeg naar smaak rode peper toe. Pas op: deze is pittig! Garneer met een citroenpartje.