Skip to main content
Tortellini met varkensworst en kastanjechampignons
Tortellini met varkensworst en kastanjechampignons

Tortellini met varkensworst en kastanjechampignons

met pecorino, bospaddenstoelenpesto en bieslook

Nieuw ingrediënt in je box! Deze tortelloni met spinazie en ricotta worden in Italië gemaakt door de familie Rana. Authentiek en smaakvol, zoals pasta hoort te zijn.

Labels:
-30% koolhydraten
Nieuw ingrediënt
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Tarwe
Ei
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Varkensworstjes met tomaat en rozemarijn

(Kan bevatten: Soja, Gluten, Ei, Mosterd, Selderij)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

75 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Bospaddenstoelenpesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten: Noten, Pinda's)

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten: Selderij)

150 gram

Tortelloni ricotta en spinazie

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Tarwe, Ei, Gluten Kan bevatten: Soja, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4555 kJ
Energie (kcal)1089 kcal
Vetten67.4 g
waarvan verzadigd28.5 g
Koolhydraten74.3 g
waarvan suikers11.7 g
Vezels14.1 g
Eiwitten46.6 g
Zout4.1 g
Potassium61.3 mg
Calcium10.5 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de tortellini.
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de worstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin.
Groenten bakken
2
  • Voeg de ui en de knoflook toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de paddenstoelenmix toe en bak 3 - 4 minuten mee.
  • Kook ondertussen de tortellini 4 - 5 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen. 
Saus maken
3
  • Haal de worstjes uit de pan. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
  • Voeg de room en 30 ml kookvocht per persoon toe.
  • Meng goed. Verlaag het vuur en laat 2 - 3 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de worst in plakken. Snijd of knip de bieslook fijn.
Serveren
4
  • Serveer de tortellini over diepe borden. Schep de champignonroomsaus en de worst eroverheen. 
  • Besprenkel met de bospaddenstoelenpesto. Garneer met de pecorino en de bieslook.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders