Wist je dat garam masala letterlijk 'pittig kruidenmengsel' betekent in het Hindoestaans?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 piece
Garlic
1 teaspoon
Fresh ginger
80 g
Veggie chicken pieces
(Contains Egg, Soy, Wheat)
25 g
Organic full-fat yogurt
(Contains Milk)
â…“ sachet(s)
Garam Masala
1.5 teaspoon
Ground turmeric
½ piece
Onion
5 g
Fresh coriander
(May be present Celery)
0.16 sachet(s)
Ground coriander
100 g
Passata
75 g
White long grain rice
75 milliliters
Coconut milk
½ piece
Bell pepper
1.25 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Leg de vegetarische kipstukjes in een ovenschaal. Voeg de helft van de yoghurt, de helft van de knoflook en de helft van de gember toe aan de ovenschaal. Voeg per persoon: 1 tl kurkuma, 1/2 tl garam masala (let op: pittig! Gebruik naar smaak), 1/4 el olijfolie en een snuf zout toe. Meng goed en zet tot gebruik in de koelkast.
Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de koriander grof. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui en paprika 3 - 4 minuten. Voeg de overige gember en knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg per persoon: 1/2 tl garam masala, 1/2 tl kurkuma en 1/2 tl gemalen korianderzaad toe en bak 1 minuut. Voeg de passata toe, roer door en laat, afgedekt, 10 - 15 minuten zachtjes koken.
Voeg de rijst toe aan de pan met deksel en kook 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Haal ondertussen de vegetarische kipstukjes uit de koelkast en bak 10 minuten in de oven.
Voeg de kokosmelk toe aan de hapjespan. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Schep de vegetarische kipstukjes erbovenop.
Verdeel de rijst over diepe kommen. Schep de vegetarische kip tikka masala erbovenop en garneer met de overige yoghurt en de koriander.