Skip to main content
Penne met spinazie-preisaus
Penne met spinazie-preisaus

Penne met spinazie-preisaus

met groene pesto en rode peper

Prei in de pasta, je verwacht het misschien niet, maar dit verre neefje van de ui past door zijn zachtere smaak juist erg goed in dit gerecht. Je brengt de saus op smaak met groene pesto en Parmezaanse kaas. De rode peper geeft het gerecht nog wat extra pit. De pittige smaak zit vooral in de zaadjes, die verwijder je zodat het niet overheerst.

Labels:
Veggie
Kook mij eerst
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Prei

¼ stuk(s)

Rode peper

90 gram

Penne

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Ei, Soja, Lupine, Mosterd)

25 gram

Parmigiano reggiano

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten: Selderij)

40 gram

Groene pesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3167 kJ
Energie (kcal)757 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd8.6 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers8.7 g
Vezels9 g
Eiwitten26 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Pan met deksel
Rasp
Wok
Bord

Instructies

Snijden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de penne. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei in dunne ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Penne koken
2

Kook de penne, afgedekt, 11 – 13 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.

Parmigiano raspen
3

Rasp ondertussen de parmigiano reggiano naar wens fijn of grof.

Groenten bakken
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de sjalot, knoflook en rode peper 2 – 3 minuten, voeg de prei toe en bak nog 5 minuten. Voeg de spinazie toe en roerbak totdat de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.

Op smaak brengen
5

Voeg vervolgens de groene pesto toe aan de wok of hapjespan. Voeg de penne en de helft van de parmigiano toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de overige parmigiano.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders