Skip to main content
Penne met spinazie-preisaus
Penne met spinazie-preisaus

Penne met spinazie-preisaus

met groene pesto en rode peper

Prei in de pasta, je verwacht het misschien niet, maar dit verre neefje van de ui past door zijn zachtere smaak juist erg goed in dit gerecht. Je brengt de saus op smaak met groene pesto en Parmezaanse kaas. De rode peper geeft het gerecht nog wat extra pit. De pittige smaak zit vooral in de zaadjes, die verwijder je zodat het niet overheerst.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Sjalot

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Prei

¼ unit

Rode peper

90 g

Penne

(Contains: Gluten May be present: Ei, Soja, Lupine, Mosterd)

25 g

Parmigiano reggiano

(Contains: Melk (inclusief lactose))

100 g

Spinazie

(May be present: Selderij)

40 g

Groene pesto

(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3167 kJ
Calories757 kcal
Fat38 g
Saturated Fat8.6 g
Carbohydrate74 g
Sugar8.7 g
Dietary Fiber9 g
Protein26 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Pan with Lid
Grater
Wok
Plate

Cooking Steps

Snijden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de penne. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei in dunne ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Penne koken
2

Kook de penne, afgedekt, 11 – 13 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.

Parmigiano raspen
3

Rasp ondertussen de parmigiano reggiano naar wens fijn of grof.

Groenten bakken
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de sjalot, knoflook en rode peper 2 – 3 minuten, voeg de prei toe en bak nog 5 minuten. Voeg de spinazie toe en roerbak totdat de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.

Op smaak brengen
5

Voeg vervolgens de groene pesto toe aan de wok of hapjespan. Voeg de penne en de helft van de parmigiano toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en bestrooi met de overige parmigiano.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes