Dit gerecht zit bomvol smaken uit de Italiaanse keuken! Het gehakt is op smaak gebracht met Italiaanse kruiden en hier voeg je zelf nog Siciliaanse kruiden aan toe.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Aardappelen
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten: Selderij)
100 gram
Rundergehakt met Italiaanse kruiden
(Kan bevatten: Selderij, Soja, Gluten, Ei, Mosterd)
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
½ pak(ken)
Tomatenblokjes met knoflook en ui
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 tl
Suiker
¼ el
[Plantaardige] roomboter
½ tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water, in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Kook de spinazie de laatste 2 minuten mee. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.
Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt en de Siciliaanse kruiden toe en bak het gehakt in 3 minuten los.
Voeg de tomatenblokjes en 1 tl suiker per persoon toe aan de hapjespan met gehakt. Roer goed door en laat 8 - 10 minuten pruttelen (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden.
Tip: Vind je de saus te lopend? Laat hem dan nog een beetje langer inkoken.
Stamp de aardappelen en spinazie met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg 1/2 tl mosterd per persoon en een klein beetje van het kookvocht van de aardappelen toe om het smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gehakt-tomatenmengsel over de bodem van de ovenschaal. Bedek het gehakt met met de spinaziepuree. Bestrooi met de geraspte belegen kaas en bak de gehaktschotel 5 – 10 minuten hoog in de oven, of tot hij goudbruin is (zie Tip).
Tip: Let jij op je zoutinname? Garneer de maaltijd met de helft van de kaas. De overige kaas kan lekker in een lunchsalade de volgende dag, of garneer je belegde boterham ermee.
Verdeel de gehaktschotel over de borden.