Ovenschotel met groente, ei en geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovenschotel met groente, ei en geitenkaas

Ovenschotel met groente, ei en geitenkaas

met een frisse komkommersalade en verse kruiden

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de paprika vervangen door rode puntpaprika. Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten. De bereidingswijze verandert hierdoor als volgt: Gebruik 1/2 rode puntpaprika per persoon. Volg het recept verder zoals omschreven.

Labels:
Veggie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

¼ stuk(s)

Rode ui

1.5 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

9.9 gram

Verse munt, oregano en peterselie

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Biologische volle yoghurt

½ stuk(s)

Komkommer

4 stuk(s)

Ei

50 gram

Verse geitenkaas

Zelf toevoegen

0.1 tl

Zout

naar smaak

Peper en zout

½ el

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)759 kcal
Energie (kJ)3176 kJ
Vetten45 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers14 g
Vezels7.6 g
Eiwitten29 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Ovenschaal
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was ondertussen de aardappelen grondig en snijd in kleine stukken van 2 cm. Kook de aardappelen, afgedekt, 8 – 10 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Halveer de ui en snijd in halve ringen. Snijd de tomaat in kwarten. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in reepjes. Ris de blaadjes oregano van de takjes en snijd grof. Pers de knoflook of snijd fijn en houd de helft apart.

Groenten bereiden
3

Meng in een ovenschaal de ui, tomaat, de helft van de knoflook, de paprika en oregano met 1 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de groenten 10 – 15 minuten in de oven. Meng in een kleine kom de overige knoflook en de volle yoghurt met peper en zout.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan een extra ovenschaal.

Salade maken
4

Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd de komkommer vervolgens in halve maantjes. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd ze fijn. Meng in een saladekom 1/2 el wittewijnazijn per persoon en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon met peper en zout tot een dressing. Meng de komkommer en munt met de dressing in de saladekom. Snijd de peterselie fijn.

Aardappelen toevoegen
5

Voeg vervolgens de aardappelen toe aan de groenten in de ovenschaal en meng goed. Breek per persoon 2 eieren boven de groenten en aardappelen. Verkruimel de geitenkaas erover en zet nog 10 –15 minuten in de oven.

Tip: Als je niet van een zacht gekookt ei houdt, kun je de ovenschaal afdekken met aluminiumfolie en de laatste 5 minuten het aluminiumfolie eraf halen of de ovenschaal langer in de oven laten staan.

Serveren
6

Verdeel de groenten, aardappelen en eieren over de borden. Garneer met de peterselie. Verdeel de yoghurtsaus erover. Serveer de komkommersalade erbij.

Tip: Ei is naast vette vis één van de weinige producten bomvol vitamine D. Een vitamine waar we gemiddeld te weinig van binnenkrijgen, helemaal doordat we tegenwoordig veel binnen werken.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

met romige geitenkaassaus, verse kruiden en rucola
Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

met Italiaanse groenten en frisse tomaat
Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

met witte kaas, honing-mosterddressing en verse kruiden
Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

met basilicumcrème, peterselie, courgette en tomaat
Steak met zoete uienjus

Steak met zoete uienjus

met aardappelen en komkommersalade
Kipfilet met citroen-kruidendressing

Kipfilet met citroen-kruidendressing

met geroosterde krieltjes, pastinaak en wortel
Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

en voor ouders: pittige rode peper
Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

met cherrytomatensalade en basilicumcrème
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
Linguine met boerenworst en harissa

Linguine met boerenworst en harissa

met Parmigiano Reggiano, puntpaprika, en vers basilicum
Smokey mafaldine met chorizo

Smokey mafaldine met chorizo

met romige tomatensaus, pecorino en spinazie
Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

met amandelrijst, courgette en wortel
Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

met zongedroogde tomaten en geroosterde wortels
Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

met pikante honingpinda's, sperziebonen en komkommersalade
Parelcouscous met witte kaas

Parelcouscous met witte kaas

met champignons, zoete aardappel en geroosterde pompoenpitten
Cheeseburgerbowl

Cheeseburgerbowl

met croutons, salade en smokey mayonaise
Varkensworstjes in honing-mosterddressing

Varkensworstjes in honing-mosterddressing

met rozemarijnkrieltjes en wortels
Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

met chorizo, citroen en sperziebonen