Nacho schotel met zelfgemaakte kaassaus

Nacho schotel met zelfgemaakte kaassaus

en avocadodip

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Beetroot tortilla chips

40 g

Avocado dip

50 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Mexican-style spices

½ piece

Tomato

15 g

Sliced ​​jalapeños

½ sachet(s)

Sweet chili sauce

25 g

Organic sour cream

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Flour

Nutrition Values

Energy (kJ)1350 kJ
Calories323 kcal
Fat26 g
Saturated Fat12.5 g
Carbohydrate10.4 g
Sugar5.2 g
Dietary Fiber2.5 g
Protein10.7 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Oven Dish
•Saucepan
•Bowl

Cooking Steps

1
  • Verwarm de de oven op 200 graden.
  • Snipper de ui.
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes.
2
  • Verdeel de nachos over een ovenschaal.
  • Verdeel de zoet-pittige chilisaus over de nachos.
  • Bak de nachos 5 minuten in de oven.
3
  • Zet 75 ml water per persoon klaar.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en bak 2 - 3 minuten aan totdat het begint te geuren. Voeg beetje bij beetje het water toe en roer goed door met een garde tot het een glad geheel is.
  • Voeg de geraspte kaas toe en meng goed door totdat alles is gesmolten.
  • Meng de mexicaanse kruiden erdoor.
4
  • Verdeel kaassaus over de nachos.
  • Garneer met de tomatenblokjes en jalapeno.
  • Serveer met de avocadodip en zure room.