HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarische Hokkien Noedels
topBanner
Vegetarische hokkien noedels

Vegetarische hokkien noedels

met ei, Oosterse groenten, kastanjechampignons en taugé

Lees meer

Wist je dat Hokkien noedels veel worden gegeten in Singapore, maar oorspronkelijk uit de Chinese provincie Fujian komen?

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:FamilieCaloriebewustVeggieExtra groente
Allergenen :TarweGlutenEiGlutenbevattende granenSesamzaadSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

100 gram

Mie noedels

(BevatTarwe, Gluten)

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

125 gram

Kastanjechampignons

35 gram

Woksaus met gember

(BevatGlutenbevattende granen, Sesamzaad, Soja)

1 stuk(s)

Knoflookteen

400 gram

Oosterse groentemix

50 gram

Taugé

½ stuk(s)

Limoen

1 zakje(s)

Groene currykruiden

1 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

50 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2082 kJ
Energie (kcal)498 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels8 g
Eiwitten18 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Grote wok of hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten. Bereid de bouillon.

2

Kook de noedels, afgedekt, in 3 - 4 minuten gaar. Giet daarna af en spoel onder koud water. Bewaar apart tot verder gebruik.

3

Kluts de eieren met een vork in een kom. Bestrooi met peper en zout. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het ei toe en laat al roerend stollen. Haal het ei uit de pan als het gestold is, maar nog wel smeuïg, en bewaar het apart tot verder gebruik.

4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan. Voeg de champignons toe en bak 2 - 3 minuten op hoog vuur. Verlaag vervolgens het vuur naar middelhoog, voeg de knoflook en currykruiden toe en roerbak 2 - 3 minuten. Voeg daarna de groentenmix, de groentebouillon en de woksaus met gember toe. Wok het geheel 4 minuten op middelhoog vuur.

5

Meng de taugé en sojasaus door de groenten. Voeg de noedels en het gestolde ei toe. Verwarm het geheel nog 1 minuut.

6

Snijd de limoen in partjes. Verdeel de gewokte noedels en groenten over diepe borden. Serveer met 1 limoenpartje per persoon. Sprenkel de zoet-pittige chilisaus eroverheen.