Wist je dat Hokkien noedels veel worden gegeten in Singapore, maar oorspronkelijk uit de Chinese provincie Fujian komen?
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Mie noedels
(BevatTarwe, Gluten)2 stuk(s)
Ei
(BevatEi)125 gram
Kastanjechampignons
35 gram
Woksaus met gember
(BevatGlutenbevattende granen, Sesamzaad, Soja)1 stuk(s)
Knoflookteen
400 gram
Oosterse groentemix
50 gram
Taugé
½ stuk(s)
Limoen
1 zakje(s)
Groene currykruiden
1 zakje(s)
Zoet-pittige chilisaus
20 ml
Sojasaus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)50 ml
Groentebouillon
1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten. Bereid de bouillon.
Kook de noedels, afgedekt, in 3 - 4 minuten gaar. Giet daarna af en spoel onder koud water. Bewaar apart tot verder gebruik.
Kluts de eieren met een vork in een kom. Bestrooi met peper en zout. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het ei toe en laat al roerend stollen. Haal het ei uit de pan als het gestold is, maar nog wel smeuïg, en bewaar het apart tot verder gebruik.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan. Voeg de champignons toe en bak 2 - 3 minuten op hoog vuur. Verlaag vervolgens het vuur naar middelhoog, voeg de knoflook en currykruiden toe en roerbak 2 - 3 minuten. Voeg daarna de groentenmix, de groentebouillon en de woksaus met gember toe. Wok het geheel 4 minuten op middelhoog vuur.
Meng de taugé en sojasaus door de groenten. Voeg de noedels en het gestolde ei toe. Verwarm het geheel nog 1 minuut.
Snijd de limoen in partjes. Verdeel de gewokte noedels en groenten over diepe borden. Serveer met 1 limoenpartje per persoon. Sprenkel de zoet-pittige chilisaus eroverheen.