Vegetarische hokkien noedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische hokkien noedels

Vegetarische hokkien noedels

met ei, Oosterse groenten, kastanjechampignons en taugé

Wist je dat Hokkien noedels veel worden gegeten in Singapore, maar oorspronkelijk uit de Chinese provincie Fujian komen? Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Familie
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Ei

65 gram

Kastanjechampignons

20 gram

Woksaus met gember

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Groentemix: paprika, prei, wortel en kool

25 gram

Taugé

¼ stuk(s)

Limoen

½ zakje(s)

Groene currykruiden

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

25 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)498 kcal
Energie (kJ)2082 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers15 g
Vezels8.7 g
Eiwitten18 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Grote wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten. Bereid de bouillon.

Tip: Is het lastig om 25 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer, of bewaren voor een lunchsoepje de volgende dag.

Noedels koken
2

Kook de noedels, afgedekt, in 3 - 4 minuten gaar. Giet daarna af en spoel onder koud water. Bewaar apart tot verder gebruik.

Roerei bakken
3

Kluts de eieren met een vork in een kom. Bestrooi met peper en zout. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het ei toe en laat al roerend stollen. Haal het ei uit de pan als het gestold is, maar nog wel smeuïg, en bewaar het apart tot verder gebruik.

Bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan. Voeg de champignons toe en bak 2 - 3 minuten op hoog vuur. Verlaag vervolgens het vuur naar middelhoog, voeg de knoflook en currykruiden toe en roerbak 2 - 3 minuten. Voeg daarna de groentenmix, de groentebouillon en de woksaus met gember toe. Wok het geheel 4 minuten op middelhoog vuur.

Roerbak afmaken
5

Meng de taugé en sojasaus door de groenten. Voeg de noedels en het gestolde ei toe. Verwarm het geheel nog 1 minuut.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de sojasaus of voeg het naar smaak toe.

Serveren
6

Snijd de limoen in partjes. Verdeel de gewokte noedels en groenten over diepe borden. Serveer met 1 limoenpartje per persoon. Sprenkel de zoet-pittige chilisaus eroverheen.

Tip: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.