
Zelfgemaakte pompoensoep met croutons
4 porties | met tijm en crème fraîche
Ondanks het feit dat je de soep én de croutons zelf maakt, zet je dit gerecht in 30 minuten op tafel! Je maakt het af met crème fraîche voor een extra romige smaak.
Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Spelt
•Gluten
•Tarwe
•Gerst
•Rogge
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
/ Voor 2 personen
1 stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
20 gram
Verse tijm
(Kan bevatten Selderij)
100 gram
Biologische crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Bierbostelbroodje
(Bevat Spelt, Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Lupine, Gluten, Noten)
600 gram
Pompoenblokjes
Zelf toevoegen
3 el
Olijfolie
1 stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
1200 ml
Kokend water
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Soeppan
•Koekenpan
Instructies

1
- Breng 300 ml water per persoon aan de kook.
- Pers de knoflookteen of snijd fijn. Snipper de ui.
- Ris de blaadjes van de verse tijm.

2
- Verhit 2 el olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 4 - 5 minuten.
- Voeg de pompoen en de helft van de verse tijm toe en bak 3 - 4 minuten.
- Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg het kokende water toe. Dek af en laat de soep 30 minuten zachtjes koken, of tot de pompoen zacht is.

3
- Snijd het broodje in blokjes 1 cm.
- Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de blokjes in 6 - 8 minuten tot knapperige croutons. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
- Voeg 2/3 van de crème fraîche toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.

4
- Schep de soep in kommen of diepe borden.
- Verdeel de overige crème fraîche over de kommen.
- Garneer de soep met de croutons en de overige verse tijm.