Skip to main content
Verse Indiase dahlsoep met zelfgemaakt knoflookbrood
Verse Indiase dahlsoep met zelfgemaakt knoflookbrood

Verse Indiase dahlsoep met zelfgemaakt knoflookbrood

1000 ml | 3 - 4 porties | 348 g groente | Serveersuggestie

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Maak in slechts 20 minuten dit heerlijke knoflookbrood klaar met 2 soorten gesmolten kaas. Serveer het met de warme Indiase dahlsoep!

Labels:
Veggie
Recept
Allergenen :
Rogge
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat: Rogge, Tarwe Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

3 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte cheddar

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1000 ml

Verse Indiase dahlsoep

(Bevat: Mosterd Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Gluten, Zwaveldioxide en sulfiet, Soja, Ei, Selderij, Noten, Vis, Pinda's, Lupine)

Zelf toevoegen

20 gram

[Plantaardige] roomboter

4 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4681 kJ
Energie (kcal)1119 kcal
Vetten62.6 g
waarvan verzadigd31.9 g
Koolhydraten107.3 g
waarvan suikers10.8 g
Vezels17.9 g
Eiwitten32.5 g
Zout5.8 g

Benodigdheden

Rasp
Kom
Soeppan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Hak de bieslook fijn.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Rasp de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp.
2
  • Voeg de zachte roomboter toe aan een kom.
  • Meng de roomboter met de extra vierge olijfolie, de knoflook en 2/3 van de verse bieslook.
  • Breng op smaak met een flinke snuf zout.
3
  • Snijd de demi-baguettes in schuine plakken, maar snijd de plakjes niet los van de onderkant. 
  • Besmeer de plakjes aan de binnenkant ruim met knoflookboter. 
  • Verdeel de geraspte cheddar en Parmigiano Reggiano in en over de baguettes.
  • Bak 10 minuten in de oven, of tot de kaas goudbruin kleurt.
4
  • Verwarm ondertussen de dahl in een soeppan op middelhoog vuur.  
  • Leg het knoflookbrood op een serveerschaal en bestrooi met de overige verse bieslook.
  • Verdeel de dahl over diepe borden. 
  • Breek het brood aan tafel in stukken. Serveer met de dahl. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Kip stroganoff met rijst

Kip stroganoff met rijst

met paprika en champignons
Pasta al forno met zelfgemaakte gehaktballen

Pasta al forno met zelfgemaakte gehaktballen

met spekjes, tomatensaus en Italiaanse kaas
Bami in Surinaamse stijl met kippendijreepjes

Bami in Surinaamse stijl met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer, laos en verse gember
Penne met warmgerookte zalm

Penne met warmgerookte zalm

in romige prei-spinaziesaus met dille en citroen
Garnalen met gember-limoendressing

Garnalen met gember-limoendressing

met gewokte broccoli, rijst en pinda's
Burrito met kipgehakt en ei

Burrito met kipgehakt en ei

met avocado, tomaat en cheddar
Farfalle met kipgehakt in roomsaus

Farfalle met kipgehakt in roomsaus

met courgette en cherrytomaten
Gewokte noedels met kippendijreepjes in teriyaki

Gewokte noedels met kippendijreepjes in teriyaki

met oosterse groentemix, pinda's en komkommer
Gehaktpotje met Surinaamse kruiden en bruine rijst

Gehaktpotje met Surinaamse kruiden en bruine rijst

met snijbonen en prei
Romige spaghetti met paddenstoelen en truffelolie

Romige spaghetti met paddenstoelen en truffelolie

met rozemarijn en gemengde sla
Teriyaki-gehaktballetjes met rijst

Teriyaki-gehaktballetjes met rijst

met geroerbakte groenten en pinda's
Zelfgemaakte curry met varkenshaaspuntjes

Zelfgemaakte curry met varkenshaaspuntjes

met aubergine en rode puntpaprika
Noedels met biefstukreepjes in Aziatische saus

Noedels met biefstukreepjes in Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewtopping
Gepaneerde sesamkip met pittige broccoli

Gepaneerde sesamkip met pittige broccoli

met aardappelsalade, Aziatische dressing en mayonaise
Naanpizza met aubergine en mozzarella

Naanpizza met aubergine en mozzarella

met paprika en vers basilicum
Mexicaans gekruide linzenstoof met pittige tortillachips

Mexicaans gekruide linzenstoof met pittige tortillachips

met zoet-pittige chilisaus, wortel en mais
Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

met spinazie-aardappelpuree en geroosterde cherrytomaten
Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade
Japanse-stijl curry met knapperige varkensfilet

Japanse-stijl curry met knapperige varkensfilet

met wortel, aardappel en rijst
Kogelbiefstuk met champignonroomsaus

Kogelbiefstuk met champignonroomsaus

met ovenfrietjes en salade

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Kabeljauwfilet met zwarte-bonennoedels

Kabeljauwfilet met zwarte-bonennoedels

met zoetzure komkommer, bosui en paprika
Kapsalon met cheesy kippendijreepjes

Kapsalon met cheesy kippendijreepjes

met frietjes, knoflooksaus en salade
Steak met frietjes en truffelmayonaise

Steak met frietjes en truffelmayonaise

met sjalottensaus en geroosterde groenten
Kipworstjes met parelcouscous

Kipworstjes met parelcouscous

met labne, aubergine en sumak
Shakshuka met geitenkaas

Shakshuka met geitenkaas

met naanbrood en Griekse kruidenmix
Rijstbowl met kipfilethaasjes en knoflook

Rijstbowl met kipfilethaasjes en knoflook

met krokante pinda's en mangochutney-mayonaise
Bolognese-stijl risotto

Bolognese-stijl risotto

met Parmigiano Reggiano, basilicum en mascarpone
Fusion vistaco's met Midden-Oosterse kruiden

Fusion vistaco's met Midden-Oosterse kruiden

pick & mix toppings: mangochutney, knapperige koolsla & meer!
Bulgurbowl met tzatziki en krokante kikkererwten

Bulgurbowl met tzatziki en krokante kikkererwten

met amandelschaafsel en tomaat-komkommersalade
Italiaanse stijl kip-cheeseburger

Italiaanse stijl kip-cheeseburger

met tomatensaus, basilicum en aardappelpartjes
Tortellini met varkensworst en kastanjechampignons

Tortellini met varkensworst en kastanjechampignons

met pecorino, bospaddenstoelenpesto en bieslook
Courgette uit de oven met conchiglie

Courgette uit de oven met conchiglie

met mozzarella en zelfgemaakte tomatensaus
Tomatengalette met witte kaas

Tomatengalette met witte kaas

met balsamicocrème en kleine salade
Supergroene naanpizza met witte kaas en olijven

Supergroene naanpizza met witte kaas en olijven

met courgette, citroen, dille en zoetzure ui
Oyakodon donburi met teriyaki-kipomelet

Oyakodon donburi met teriyaki-kipomelet

Japanse rijstbowl met zoetzure groenten
Kikkererwtensalade met knapperig za'atar platbrood en rode biet

Kikkererwtensalade met knapperig za'atar platbrood en rode biet

met tahindressing, verse kruiden, komkommer en citroen
Luxe bowl met kabeljauw-tempura, mango en zeewiersalade

Luxe bowl met kabeljauw-tempura, mango en zeewiersalade

met rijst, sojabonen en limoenmayonaise
Romige geitenkaas met uienjus

Romige geitenkaas met uienjus

met wortel-spinaziestamppot en pecannoten
Gebakken eieren met seroendeng-topping en regenboogsla

Gebakken eieren met seroendeng-topping en regenboogsla

met limoenrijst, zoete-chilimayo en verse kruiden
Zalmfilet met broccolini en tahindressing

Zalmfilet met broccolini en tahindressing

met bulgur, cherrytomaten en geroosterd amandelschaafsel