Skip to main content
Quesadilla's met kipgehakt en paprika
Quesadilla's met kipgehakt en paprika

Quesadilla's met kipgehakt en paprika

2 porties | met Mexicaanse dipsaus

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recipe
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Paprika

200 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

1 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

2 stuk(s)

Tomaat

50 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Mosterd, Soja)

75 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2823 kJ
Energie (kcal)675 kcal
Vetten31.9 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten56.4 g
waarvan suikers10.5 g
Vezels9 g
Eiwitten36 g
Cholesterol15 mg
Zout3 g
Trans Fat0.1 g
Potassium286.8 mg
Calcium54 mg
Iron0.5 mg

Benodigdheden

Large Frying Pan
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

Vulling maken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd de paprika in reepjes.
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en paprika 2 - 3 minuten.
  • Voeg het gehakt en de helft van de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe en bak 3 - 4 minuten mee, of tot het gehakt gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
Quesadilla's maken
2
  • Snijd ondertussen de tomaat in dunne plakjes.
  • Leg de tortilla's op een bakplaat met bakpapier en verdeel het gehakt-groentemengsel over een helft van elke tortilla.
  • Verdeel de geraspte kaas over de tortilla's en beleg met 2 - 3 tomatenplakjes per tortilla. Druk goed aan.
  • Besprenkel de bovenkant van de quesadilla's met wat olijfolie.
Serveren
3
  • Bak de quesadilla's 5 - 7 minuten bovenin de oven, of tot ze goudbruin kleuren.
  • Meng in een kleine kom de zure room met de overige Mexicaanse kruiden.
  • Snijd ondertussen de overige tomatenplakjes fijn en meng met de zure room. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de quesadilla's met de dipsaus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders