Skip to main content
BBQ Box | Garnalenspies, hamburger, kipdrumstick en boerenworst
BBQ Box | Garnalenspies, hamburger, kipdrumstick en boerenworst

BBQ Box | Garnalenspies, hamburger, kipdrumstick en boerenworst

Gratis Looye Tomaten | 4 personen | met stokbrood en kruidenboter, maiskolf en pofaardappel

Lekker barbecueën met een extraatje? Voeg dit product deze week toe aan je bestelling en krijg de frisse, zachtzure Looye Honingtomaten cadeau.*

Haal deze zomer met één klik een complete barbecue in huis met de BBQ box. Dit jaar met meer groente! De box bevat 4 soorten vlees en vis, groentespiesjes, bijgerechten en verschillende sausjes voor 4 personen.

Van kipsaté met zelfgemaakte satésaus en garnalenspiesjes tot gegrilde maiskolfjes en gepofte aardappels - het menu van de BBQ box wisselt elke week. Zo geniet jij de hele zomer van barbecueplezier én variatie!

*Zolang de voorraad strekt.

Labels:
GRATIS EXTRAATJE
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gerst
Rogge
Lupine
Sesamzaad
Mosterd
Ei
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Looye honingtomaten - GRATIS bij deze bestelling

460 gram

Pofaardappel

4 stuk(s)

Maiskolf

250 gram

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat: Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten: Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)

4 stuk(s)

Mini-hamburgerbol

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Tarwe, Lupine, Sesamzaad Kan bevatten: Gluten, Noten, Soja, Ei)

20 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

50 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

200 gram

Wittekool en wortel

4 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten: Gluten, Soja, Ei, Mosterd, Selderij)

4 stuk(s)

Half-om-half hamburger

(Bevat: Tarwe, Ei Kan bevatten: Soja, Mosterd, Selderij)

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

50 gram

Gesneden augurken

1 stuk(s)

Tomaat

90 gram

Smokey tomatenketchup

1 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

4 spies(jes)

Spies

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Courgette

8 ml

Olijfolie met citroenaroma

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

200 gram

Gemarineerde garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

4 stuk(s)

Kipdrumsticks met baharat-marinade

Zelf toevoegen

2 tl

Mosterd

1 tl

Wittewijnazijn

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)3791 kcal
Energie (kJ)15862 kJ
Vetten250.7 g
waarvan verzadigd106.4 g
Koolhydraten215.3 g
waarvan suikers57.9 g
Vezels28.9 g
Eiwitten154 g
Zout10.3 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Oven
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Aardappel poffen
1
  • Was de aardappel en laat de schil zitten. Halveer de aardappel.
  • Scheur per persoon een vel aluminiumfolie van 30 bij 30 cm en leg er een halve pofaardappel op.
  • Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Vouw het folie dicht, pof de aardappelen in 50 - 55 minuten op de BBQ en keer regelmatig om (zie Tip).
  • Vouw het folie open en snijd de bovenkant van de pofaardappel in. Doe er een eetlepel kruidenboter op die je in stap 3 maakt.

Tip: Je kunt met een vork in de aardappel prikken om te testen of hij gaar is. Gaat dit gemakkelijk? Dan is de gepofte aardappel klaar. Is de schil van de aardappel zwart geworden? Dat geeft niet! De schil verbrandt snel en hoef je niet op te eten.

Maiskolf bereiden
2
  • Leg de maiskolf op een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per kolf (zie Tip). 
  • Verdeel 1 el roomboter per kolf in klontjes over de maiskolf en breng op smaak met peper en zout.
  • Vouw het folie dicht zodat er geen lucht bij kan komen.
  • Bak de maiskolven 20 - 25 minuten op de BBQ en keer regelmatig om. Let op: maak de pakketjes voorzichtig open want er kan hete stoom uit komen!
  • Snijd de courgette en paprika in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes van 2 bij 2 cm. Snijd de rode ui in kwarten.

Tip: Zitten er nog bladeren en draden rond de maiskolf? Haal deze er dan eerst af.

Bijgerechten maken
3
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de demi-baguette en mini-hamburgerbollen 5 - 6 minuten in de oven.
  • Snijd de bieslook en bladpeterselie fijn en meng in een kleine kom met de overige roomboter, peper en zout. Bewaar wat kruidenboter voor de pofaardappel in stap 1.
  • Snijd de demi-baguette in reepjes en serveer met de zelfgemaakte kruidenboter.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1 tl mosterd, 1 el mayonaise en 1 tl wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de kool-peenmix.
BBQ-en
4
  • Rijg de groenten om en om aan de spies. Bak de groentespies 15 - 20 minuten op de BBQ en keer regelmatig om. Besprenkel met de olijfolie met citroen.
  • Grill de kipdrumsticks rondom bruin en laat 12 - 15 minuten garen op de BBQ tot het niet meer roze is vanbinnen.
  • Leg de worsten op de BBQ, bak 10 - 12 minuten en keer regelmatig om. Het vlees is gaar als de worst van binnen niet meer roze is.
  • Leg de hamburgers op de BBQ en bak 4 - 5 minuten per kant. Snijd ondertussen de tomaat in plakken. Strooi net voordat de hamburgers klaar zijn de geraspte kaas erop zodat deze kan smelten. Serveer op de mini-hamburgerbollen en beleg met augurk, sla, tomaat en smokey ketchup.
  • Rijg de garnalen aan een spies, leg op de BBQ en bak 2 - 3 minuten per kant tot ze mooi roze zijn. Serveer met de zoet-pittige chilisaus en de overige mayonaise.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Dubbele smashburger met kaas op brioche

Dubbele smashburger met kaas op brioche

met gebakken paddenstoelen, truffelmayonaise en smokey ketchup
Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten
Gestoomde skrei met quinoa

Gestoomde skrei met quinoa

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Zomerse orzosalade met gegrilde courgette, feta en granaatappelpitjes

Zomerse orzosalade met gegrilde courgette, feta en granaatappelpitjes

Quinoa met ovengroenten, amandelen, labne en koriander

Quinoa met ovengroenten, amandelen, labne en koriander

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum
Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

met jalapeño's, paprika en avocado als extra
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

met krieltjes, Midden-Oosterse kruiden en knoflookmayonaise
Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Oostenrijkse roerbak met aardappelen en een spiegelei
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met Italiaanse groenten in tomatensaus en rijst
Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

met courgette, prei en verse rozemarijn
Parelgerst-risotto met spek en geroosterde venkel

Parelgerst-risotto met spek en geroosterde venkel

met courgette, zure room en grana padano
Chorizo-aardappelstoof met spekjes

Chorizo-aardappelstoof met spekjes

met paprika, champignons en zure room

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met whiskeysaus

Steak met whiskeysaus

met aardappelpuree, venkel en prei
Kabeljauwfilet met garnalen in knoflookboter en Parmigiano Reggiano

Kabeljauwfilet met garnalen in knoflookboter en Parmigiano Reggiano

met venkelrisotto en cherrytomaten
Linguine met champignonroomsaus en spekjes

Linguine met champignonroomsaus en spekjes

met pecorino en peterselie
Gourmet bolognese met burrata en basilicum

Gourmet bolognese met burrata en basilicum

met verse tagliatelle en Parmigiano Reggiano
Tomatenorzo met kippendijreepjes

Tomatenorzo met kippendijreepjes

met komkommer-munt-yoghurtdressing
Hertenbiefstuk met aardappelgratin

Hertenbiefstuk met aardappelgratin

met cranberrychutney en cherrytomatensalade
Supergroene conchiglie met pesto, pecorino en basilicum

Supergroene conchiglie met pesto, pecorino en basilicum

met verborgen groenten voor kinderen: broccoli en courgette
Krokante kikkererwten met plantaardig gehakt en gele currysaus

Krokante kikkererwten met plantaardig gehakt en gele currysaus

met courgetti, bruine rijst en verse kruiden
Broccolibowl met zwarte knoflook, kimchi en sojabonen

Broccolibowl met zwarte knoflook, kimchi en sojabonen

met rijst, furikake en sojamayonaise
Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen

Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen

met rijst, furikake, komkommer en frisse sambalmayonaise
Turks broodje met kippendijreepjes

Turks broodje met kippendijreepjes

met aioli, krieltjes en salade
Zwartebonenburger met chipotle, avocado en witte kaas

Zwartebonenburger met chipotle, avocado en witte kaas

met geroosterde groenten en krieltjes
Kipfilet met garam masala, roti en koriander-yoghurtsaus

Kipfilet met garam masala, roti en koriander-yoghurtsaus

met rodekoolsla, rijst en koriander
Steak met ponzu en rijstnoedels

Steak met ponzu en rijstnoedels

met roerbakgroenten en rode peper
Cheesy taco's met kip

Cheesy taco's met kip

met puntpaprika-salsa, limoen en zwarte bonen
Andijviestamppot met sticky veggie runderstukjes

Andijviestamppot met sticky veggie runderstukjes

met Koreaanse kruiden en gefrituurde uitjes
Broccoli-spitskoolstamppot met uienjus

Broccoli-spitskoolstamppot met uienjus

met witte kaas, zongedroogde tomaten en zonnebloempitten
Curry-rijstbowl met zoete-pittige chilisaus en gebakken ei

Curry-rijstbowl met zoete-pittige chilisaus en gebakken ei

met cashewnoten, koriander, groenten en limoen
Kipburger met krieltjes

Kipburger met krieltjes

een eenvoudig recept met extra smaken voor ouders!
Kipfilet in spinazie-roomsaus

Kipfilet in spinazie-roomsaus

met gebakken aardappelen, wortel en verse kruiden