Skip to main content
Bao buns met varkenshaas
Bao buns met varkenshaas

Bao buns met varkenshaas

2 porties | met hoisinsaus en pinda's

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Ga voor deze zachte bao buns met varkenshaaspuntjes, spitskool en komkommer! Je maakt het helemaal af met zoet-zoutige hoisinsaus en pinda’s.

Labels:
Recept
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Soja
Sesamzaad
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

4 stuk(s)

Bao-broodje

(Bevat: Tarwe, Gluten)

1 bosje(s)

Bosui

50 gram

Hoisinsaus

(Bevat: Tarwe, Soja, Sesamzaad)

100 gram

Varkenshaaspuntjes

1 stuk(s)

Mini-komkommer

100 gram

Gesneden spitskool

10 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Bloem

1 tl

[Zoutarme] sojasaus

2 el

Zonnebloemolie

2 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2330 kJ
Energie (kcal)557 kcal
Vetten18.8 g
waarvan verzadigd2.6 g
Koolhydraten69.7 g
waarvan suikers20.6 g
Vezels6.5 g
Eiwitten23.9 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de bao-broodjes 4 - 5 minuten in de oven.
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. 
  • Meng in een kom de bloem, hoisinsaus, sojasaus, 1 el zonnebloemolie en 2 el water.
  • Voeg het witte gedeelte van de bosui en de varkenshaaspuntjes toe en laat marineren tot stap 3. 
Komkommersalade maken
2
  • Snijd de komkommer in staafjes.
  • Meng in een kom de wittewijnazijn en suiker. 
  • Voeg de komkommer en de helft van de spitskool toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed en laat staan tot serveren.
  • Hak de pinda's grof.
Serveren
3
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de overige spitskool 1 - 2 minuten. 
  • Voeg de varkenshaaspuntjes inclusief marinade toe. Verlaag het vuur en bak 3 - 6 minuten, of tot het vlees gaar is.
  • Snijd of vouw de bao-broodjes open en vul met de komkommersalade, varkenshaaspuntjes en gebakken spitskool.
  • Garneer met het groene gedeelte van de bosui en de pinda's. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders