Gevulde kiprolletjes met bospaddenstoelenpesto, salade en krieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde kiprolletjes met bospaddenstoelenpesto, salade en krieltjes

Gevulde kiprolletjes met bospaddenstoelenpesto, salade en krieltjes

De salade krijgt een frisse smaak door de appel, komkommer en bosui

De bijzondere pesto bevat gedroogde bospaddenstoelen. Deze bospaddenstoelen zijn gecombineerd met typische ingrediënten voor een Italiaanse pesto, zoals olijfolie, pijnboompitten, verse basilicum en grana padano. Houd jij niet zo van gekookte krieltjes? Je kunt ze ook 20 minuten in een wok of hapjespan bakken.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

120 gram

Kipfilet

40 gram

Bospaddenstoelenpesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten Kan bevatten Pinda's, Selderij)

¼ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Bosui

30 gram

Mesclun

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ tl

Honing

1 tl

Mosterd

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)3021 kJ
Energie (kcal)722 kcal
Vetten42 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten34 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan
Vershoudfolie
Kom
Mes
Bord

Instructies

1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de krieltjes.

2

Was de krieltjes grondig en snijd in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en houd afgedekt warm.

Sla de kipfilet plat met de onderkant van een pan
3

Snijd ondertussen van de kipfilet, per persoon, een zo plat mogelijk stuk zodat je deze kunt vullen en opvouwen. Leg de kipfilet op een stuk vershoudfolie en bedek het ook met een stuk folie. Sla de kipfilet plat met de onderkant van een steelpan. Verwijder het folie, beleg een helft van de kipfilet met een ½ el bospaddenstoelenpesto en bestrooi met peper en zout. Vouw de kipfilet dubbel en zet de randen vast met 2 - 3 satéprikkers.

4

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan of hapjespan met deksel en bak de kipfilet op hoog vuur rondom aan en bestrooi met peper en zout. Zet het vuur iets lager, dek de pan af en bak 10 minuten of tot de kipfilet gaar is. Keer regelmatig om.

5

Roer de overige bospaddenstoelenpesto door de krieltjes en houd afgedekt warm.

Snijde of schaaf de komkommer in dunne plakken
6

Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakken. Snijd de appel klein en de bosui in fijne ringen. Meng de komkommer, appel en bosui met de mesclun in een saladekom.

7

Maak een dressing van de overige olijfolie, honing, mosterd, witte balsamicoazijn, peper en zout. Meng de dressing met de salade.

Verdeel de krieltjes over de borden en serveer met de kipfilet en salade
8

Verdeel de krieltjes over de borden en serveer met de kipfilet en salade.

Tip! Wil je sneller klaar zijn? Laat het vullen van de kipfilet dan achterwege. Wrijf de kipfilet in met een beetje bospaddenstoelenpesto en bak de kipfilet met 1 el olijfolie in de koekenpan of hapjespan met deksel.