
Oosterse wok met varkenshaasreepjes, champignons en peultjes
Snelle en smaakvolle Oosterse maaltijd met malse varkenshaas
Deze snelle wokschotel zet je in een handomdraai op tafel. De varkenshaasreepjes hoef je niet lang te bakken. De varkenshaas is de meest malse spier van het varken, die zich in de rug bevindt. Het middelste gedeelte van deze spier wordt als het lekkerste beschouwd, en wordt vaak rosé gebakken en geserveerd.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Ui
¼ stuk(s)
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
1 stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Champignons
120 gram
Varkenshaaspuntjes
70 gram
Noedels
(Bevat Gluten)
75 gram
Peultjes
1.5 stuk(s)
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
Zelf toevoegen
1 el
Zonnebloemolie
½ el
Wittewijnazijn
1 tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
Kook 500 ml water per persoon voor de noedels in een pan met deksel.

Snipper de ui. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de champignons in dunne plakken.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok en roerbak de varkenshaasreepjes met de helft van de gember en de helft van de knoflook 2 tot 3 minuten op hoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok en fruit de ui, rode peper, overige knoflook en overige gember 2 minuten op laag vuur. Voeg de champignons toe en roerbak 3 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Kook de noedels, afgedekt, 3 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Voeg de peultjes, sojasaus, witte wijnazijn en honing toe aan de champignons en roerbak 3 minuten. Voeg de noedels toe en roerbak 1 minuut. Voeg de varkensaasreepjes, inclusief het bakvocht toe, en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel het gerecht over de borden.