HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOosterse Wok Met Varkenshaasreepjes, Champignons En Peultjes
topBanner
Oosterse wok met varkenshaasreepjes, champignons en peultjes

Oosterse wok met varkenshaasreepjes, champignons en peultjes

Snelle en smaakvolle Oosterse maaltijd met malse varkenshaas

Lees meer

Deze snelle wokschotel zet je in een handomdraai op tafel. De varkenshaasreepjes hoef je niet lang te bakken. De varkenshaas is de meest malse spier van het varken, die zich in de rug bevindt. Het middelste gedeelte van deze spier wordt als het lekkerste beschouwd, en wordt vaak rosé gebakken en geserveerd.

Labels:Pittig
Allergenen :GlutenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

2 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Champignons

240 gram

Varkenshaaspuntjes

140 gram

Noedels

(BevatGluten)

150 gram

Peultjes

3 stuk(s)

Sojasaus

(BevatGluten, Soja)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

2 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)591 kcal
Energie (kJ)2473 kJ
Vetten13.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels8 g
Eiwitten38 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Pan
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 500 ml water per persoon voor de noedels in een pan met deksel.

2

Snipper de ui. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de champignons in dunne plakken.

3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok en roerbak de varkenshaasreepjes met de helft van de gember en de helft van de knoflook 2 tot 3 minuten op hoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok en fruit de ui, rode peper, overige knoflook en overige gember 2 minuten op laag vuur. Voeg de champignons toe en roerbak 3 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

5

Kook de noedels, afgedekt, 3 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

6

Voeg de peultjes, sojasaus, witte wijnazijn en honing toe aan de champignons en roerbak 3 minuten. Voeg de noedels toe en roerbak 1 minuut. Voeg de varkensaasreepjes, inclusief het bakvocht toe, en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

7

Verdeel het gerecht over de borden.