Oosterse wok met varkenshaasreepjes, champignons en peultjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Oosterse wok met varkenshaasreepjes, champignons en peultjes

Oosterse wok met varkenshaasreepjes, champignons en peultjes

Snelle en smaakvolle Oosterse maaltijd met malse varkenshaas

Deze snelle wokschotel zet je in een handomdraai op tafel. De varkenshaasreepjes hoef je niet lang te bakken. De varkenshaas is de meest malse spier van het varken, die zich in de rug bevindt. Het middelste gedeelte van deze spier wordt als het lekkerste beschouwd, en wordt vaak rosé gebakken en geserveerd.

Labels:
Pittig
Allergenen :
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Champignons

120 gram

Varkenshaaspuntjes

70 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

75 gram

Peultjes

1.5 stuk(s)

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Wittewijnazijn

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)591 kcal
Energie (kJ)2473 kJ
Vetten13 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten38 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Koekenpan

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon voor de noedels in een pan met deksel.

Snijd de groenten.
2

Snipper de ui. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de champignons in dunne plakken.

3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok en roerbak de varkenshaasreepjes met de helft van de gember en de helft van de knoflook 2 tot 3 minuten op hoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok en fruit de ui, rode peper, overige knoflook en overige gember 2 minuten op laag vuur. Voeg de champignons toe en roerbak 3 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

5

Kook de noedels, afgedekt, 3 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Voeg de varkenshaasreepjes toe en breng op smaak met peper en zout.
6

Voeg de peultjes, sojasaus, witte wijnazijn en honing toe aan de champignons en roerbak 3 minuten. Voeg de noedels toe en roerbak 1 minuut. Voeg de varkensaasreepjes, inclusief het bakvocht toe, en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel het gerecht over de borden.
7

Verdeel het gerecht over de borden.