HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPrei Linzensoep Met Spinazie Kaasbroodje En Frisse Salade
topBanner
Prei-linzensoep met spinazie-kaasbroodje en frisse salade

Prei-linzensoep met spinazie-kaasbroodje en frisse salade

met Hollandse aardappeltjes

Lees meer

Voor deze maaltijdsoep gebruik je prei van onze groenteboer uit het Gelderse dorp de Heurne. De prei is niet geheel biologisch, maar de teler gebruikt zo weinig mogelijk bestrijdingsmiddelen bij het telen. Lees hier meer over op ons blog!

Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
2
1
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
1
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Linzen

200 gram

Kruimige aardappelen

1 stuk(s)

Prei

125 gram

Champignons

2 stuk(s)

Bosui

3 takje(s)

Gedroogde oregano

4 stuk(s)

Radijs

60 gram

Veldsla

2 stuk(s)

Spinazie-kaasbroodje

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose))

40 gram

Pecannoten

(BevatNoten)

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1.5 stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3045.952 kJ
Energie (kcal)728 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels15 g
Eiwitten22 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote pan
Mes
Grote kom
Koekenpan
Staafmixer of blender
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 500 ml water per persoon en verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snijd of pers de knoflook fijn. Verhit de helft van de roomboter in een soeppan of grote pan met deksel en fruit de knoflook een ½ minuut op laag vuur. Voeg de linzen, het kokende water en het bouillonblokje toe en kook de linzen, afgedekt, 30 minuten.

3

Was ondertussen de aardappelen (irene) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de prei in ringen. Voeg de aardappelen en prei toe aan de linzen, breng op smaak met peper en kook de aardappelen en prei voor de resterende tijd met de linzen mee.

4

Snijd ondertussen de champignons in plakken en de lenteui in fijne ringen. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn. Snijd of schaaf de radijsjes klein en snijd de helft van het radijsblad klein.

5

Meng in een saladekom de radijsjes en het kleingesneden blad met de veldsla en de helft van de lenteui. Besprenkel met de olijfolie en witte balsamicoazijn en bestrooi met peper en zout. Bak ondertussen het spinazie-kaasbroodje 6 – 8 minuten in de oven.

6

Verhit de overige roomboter in een koekenpan en bak de champignons en oregano 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg in de laatste minuut de overige lenteui toe en bestrooi met peper en zout.

7

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer of in de blender. Voeg eventueel extra water toe om de soep vloeibaarder te maken. Verdeel de soep over de borden. Hak de pecannoten fijn en garneer de soep met de champignons en de helft van de pecannoten. Garneer de salade met de overige pecannoten. Serveer de preisoep met het spinaziekaasbroodje en de salade.