HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGevulde Paprika’s Met Parelcouscous, Zonnebloempitten En Grana Padano
topBanner
Gevulde paprika’s met parelcouscous, zonnebloempitten en grana padano

Gevulde paprika’s met parelcouscous, zonnebloempitten en grana padano

Knapperige paprika’s met zachte parelcouscous en zonnebloempitten

Lees meer

De gele paprika begint als groene paprika en verkleurt langzaam naar geel naarmate hij rijper wordt. Deze paprika is zoeter dan de groene variant maar wat frisser dan de rode paprika. Je vult de paprika met onder andere parelcouscous. Lees op ons blog meer over het verschil tussen parelcouscous en “gewone” couscous.

Allergenen :Glutenbevattende granenEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 stuk(s)

Gele paprika

20 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 takje(s)

Gedroogde oregano

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

3 stuk(s)

Bosui

75 gram

Geraspte grana padano

(BevatEi, Melk (inclusief lactose))

60 gram

Mesclun

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2581.5280000000002 kJ
Energie (kcal)617 kcal
Vetten24.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels9 g
Eiwitten24 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Pan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de bovenkant van de paprika en zorg dat je deze er later weer op kunt leggen. Verwijder de zaadlijsten en leg de paprika’s (incl. bovenkant) in een ovenschaal met bakpapier. Besprenkel met de helft van de olijfolie, bestrooi met peper en zout en laat de paprika’s voorgaren in de oven.

2

Verhit een pan met deksel op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en snijd fijn.

4

Verhit de overige olijfolie in de pan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de oregano en parelouscous toe, breng op smaak met peper en zout en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de parelcouscous, afgedekt, 10 minuten. Roer tussendoor een paar keer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

5

Snijd de lenteui in fijne ringen. Voeg de helft van de lenteui, de helft van de zonnebloempitten en de helft van de grana padano toe aan de parelcouscous en meng goed. Haal de paprika’s uit de oven, vul deze met parelcouscous en dek af met de bovenkant. Bak de paprika’s nog 10 minuten in de oven.

6

Maak een salade van de mesclun, de overige lenteui, de overige grana padano en overige zonnebloempitten in een saladekom. Breng op smaak de extra vierge olijfolie, peper en zout.

7

Verdeel de gevulde paprika’s over de borden en serveer met de salade.