Thaise burgers met salade met Oosterse dressing en noedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thaise burgers met salade met Oosterse dressing en  noedels

Thaise burgers met salade met Oosterse dressing en noedels

De burgers zijn alvast voorgekruid

Voor dit recept hebben we voor de burgers een speciale mix van Thaise specerijen laten maken. Deze kruiden passen goed bij de verse koriander en limoen. Heb je de 5-maalitjdenbox en rucola over? Denk dit dan af met vershoudfolie en bewaar in de groentela. Zo kun je het langst van deze pittige sla genieten!

Allergenen :
Gluten
Eieren
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Peen

¼ stuk(s)

Komkommer

2 stuk(s)

Bosui

2 takje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

30 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

2 gram

Half-om-half hamburger

(Bevat Gluten, Eieren Kan bevatten Soja, Melk (inclusief lactose), Selderij, Mosterd)

70 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

2 stuk(s)

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

5 gram

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)703 kcal
Energie (kJ)2941 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten36 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Oven
Pan
Kom
Koekenpan

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 100 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.

snijd de ingrediënten klein
2

Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de helft van de peen in dunne plakken en de overige peen in blokjes. Snijd de komkommer in dunne plakken en de lenteui in fijne ringen. Hak de koriander fijn en pers het sap van de limoen uit.

3

Scheur de rucola klein en meng in een saladekom met de helft van de lenteui en de helft van de koriander.

Bak de burgers
4

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de burgers 3 minuten aan elke kant op middelhoog vuur. Haal uit de pan en houd warm in de oven.

5

Kook ondertussen de noedels 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

6

Zet de koekenpan terug op middelhoog vuur en bak plakjes peen met de helft van de gember en de helft van de rode peper 2 minuten in het vet van de burgers. Voeg de komkommer toe en roerbak 1 minuut. Schep de peen en komkommer over in de saladekom en besprenkel met ½ el limoensap per persoon en een ¼ deel van de sojasaus.

Meng alles in de koekenpan
7

Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde koekenpan en bak het sesamzaad 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de blokjes peen, de overige gember en overige rode peper toe en bak 30 seconden mee. Voeg de noedels en de overige sojasaus toe, zet het vuur hoger en roerbak 2 minuten. Voeg de overige lenteui en koriander toe en roerbak nog 1 minuut.

8

Verdeel de noedels over de borden en serveer met de Oosterse burgers en salade. Besprenkel naar smaak met extra limoensap.