Zelfgemaakte herfstgranola
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zelfgemaakte herfstgranola

Zelfgemaakte herfstgranola

8 - 10 porties | met speculaaskruiden, noten, zaden en appel

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Haver
Pecannoten
Amandelnoten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

200 gram

Havermout

(Bevat Haver Kan bevatten Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)

1 zakje(s)

Speculaaskruiden

50 gram

Pecanstukjes

(Bevat Pecannoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

40 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

40 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)

1 stuk(s)

Appel

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

5 el

Honing [of plantaardig alternatief]

2 el

Bruine basterdsuiker

½ tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4897 kJ
Energie (kcal)1170 kcal
Vetten61.9 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten117.8 g
waarvan suikers54.3 g
Vezels14 g
Eiwitten28.6 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kom
Mengkom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Hak de amandelen grof.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in blokjes.
  • Leg de appel op een bakplaat met bakpapier en spreid gelijkmatig uit.
2
  • Voeg de havermout, suiker, speculaaskruiden, gezouten amandelen, pecannoten en pompoenpitten toe aan een grote mengkom.
  • Meng in een kom de pindakaas, olijfolie, honing en een snufje zout.
  • Giet het pindakaasmengsel in de grote mengkom en meng met de granola.
3
  • Verdeel de granola gelijkmatig over een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de granola 40 - 45 minuten in de oven.
  • Schep de granola elke 10 - 15 minuten om, tot het rondom geroosterd is.
  • Bak de appel 15 - 20 minuten in de oven, of tot de appel gedroogd is. Haal daarna uit de oven om af te koelen.
4
  • Haal de granola uit de oven en laat volledig afkoelen (zie Tip).
  • Meng de gedroogde appel erdoor.
  • Bewaar in een luchtdicht bakje. Zo is de granola maximaal 2 weken houdbaar. 

Tip: Zodra de granola volledig is afgekoeld, wordt hij heerlijk knapperig!