Het geheim van perfect gegrilde halloumi is timing - bak de halloumi vlak voor serveren en liever te kort dan te lang.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Ui
600 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Appel
20 gram
Walnootstukjes
(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)15 gram
Rozijnen
(Kan bevattenPinda's, Sesam, Noten)300 gram
Gesneden andijvie
1 stuk(s)
Halloumi
(BevatMelk (inclusief lactose))1 el
Zwarte balsamicoazijn
2 tl
Mosterd
1 el
Honing
1 el
Olijfolie
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
2 tl
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))Melk
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
Kook ruim water in een grote pan met deksel voor de aardappelen. Verkruimel 1/4 bouillonblokje boven de pan. Snipper de ui. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in stukken. Kook de aardappel, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.
Verwijder het klokhuis van de appel en snijd hem in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1/2 el honing, 1/2 tl mosterd met peper en zout. Meng de helft van de appel, alle walnootstukjes en rozijnen en een handje andijvie per persoon door de dressing.
Snijd de halloumi in plakken van 1/2 cm dik. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit opnieuw 1/4 el olijfolie per persoon in de koekenpan op middelhoog vuur. Bak de halloumi 2 – 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper.
Giet de aardappelen af en stamp met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk, 1/2 tl mosterd per persoon en een klontje boter toe om het smeuïg te maken. Roer de andijvie, gebakken ui en de overige appel door de stamppot en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de halloumi en de salade.