HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHE Veggie Parelcouscoussalade Met Feta
topBanner
HE veggie - Parelcouscoussalade met feta

HE veggie - Parelcouscoussalade met feta

en extra tomaat, limoen en avocado

Extra groente
Lees meer

Parelcouscous komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika, maar in dit gerecht combineer je het met Zuid-Amerikaanse smaken. Het sap van de limoen is niet alleen lekker fris, door het zuur verkleurt de verse avocado ook minder snel. Houd je nog wat over? Deze salade is ook lekker als lunch.

Labels:VeggieLekker snelLekker snelFamilie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Sjalot

4 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Avocado

170 gram

Parelcouscous

2 stuk(s)

Limoen

5 gram

Verse koriander

(Kan bevattenSelderij)

20 gram

Pompoenpitten

(Kan bevattenPinda's, Noten, Sesamzaad)

120 gram

Veldsla

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

3 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing

2 tl

Witte balsamicoazijn

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)852 kcal
Energie (kJ)3564 kJ
Vetten75.72 g
waarvan verzadigd19.3 g
Koolhydraten23.16 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels15.32 g
Eiwitten17.5 g
Zout3.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. 
  • Snipper de sjalot zo fijn mogelijk. 
  • Snijd de tomaat en de avocado in blokjes.
2

• Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel, kook in 12 minuten gaar en giet af.

• Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit (zie TIP).                  

• Snijd de verse koriander fijn.               

• Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.

Tip: Vergeet de limoen niet te wassen voor je de schil raspt.

3

• Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon 2 tl limoensap en 1 tl limoenrasp tot een vinaigrette.

• Meng de parelcouscous en de sjalot door de vinaigrette.

• Meng er vervolgens de tomaat, de avocado, de koriander en de veldsla door. Breng op smaak met peper en zout.

4
  • Verdeel de parelcouscous over de borden, verkruimel de feta erboven en bestrooi met de pompoenpitten.