In dit gerecht serveer je brie op een baguette. Je geniet van de Franse keuken, maar dan gewoon bij jou thuis. Vive la france!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
400 gram
Krieltjes
2 stuk(s)
Witte demi-baguette
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Lupine, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesam, Soja)100 gram
Franse brie
(BevatMelk (inclusief lactose)Kan bevattenEi, Gluten, Mosterd)1 stuk(s)
Appel
80 gram
Pikante uienchutney
(BevatSulfiet)1 stuk(s)
Rode ui
40 gram
Rucola en veldsla
1 stuk(s)
Mini-komkommer
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
1 el
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Wittewijnazijn
1 el
Mosterd
1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel, verkruimel er per persoon 1/4 bouillonblokje boven en kook de krieltjes, afgedekt, 16 - 18 minuten. Giet af en spoel af met koud water. Snijd de ui in halve ringen.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui 3 - 5 minuten. Blus af met per persoon 1/2 el zwarte balsamicoazijn en de pikante uienchutney. Bak al roerend nog 2 - 3 minuten. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in dunne plakjes. Halveer de mini-komkommer en snijd in halve maantjes. Snijd de brie in plakjes van 1/2 cm dik.
Snijd de demi-baguette in de lengte doormidden. Leg de bovenste en onderste helft op een ovenrooster met bakpapier Besmeer de ene helft van het brood met 1/2 el mosterd per persoon. Verdeel de brie erover. Beleg de andere helft met de gekarameliseerde ui. Bak het brood 5 - 8 minuten in de oven tot de brie is gesmolten.
Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng de rucola, veldsla, appelplakjes, komkommer en krieltjes met de dressing. Leg de bovenste helft van de baguette op de onderste helft en snijd doormidden. Leg de broodjes op de borden en serveer met de krieltjessalade.