HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGeitenkaassalade Met Rode Biet
topBanner
Geitenkaassalade met rode biet

Geitenkaassalade met rode biet

met aardbei-balsamicodressing

Lees meer

Wist je dat walnoot de enige noot is die ALA bevat? ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:VeggieExtra groenteCaloriebewust
Allergenen :Melk (inclusief lactose)MelkNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Gerijpte geitenkaas

(BevatMelk)

2 stuk(s)

Rode biet

30 gram

Aardbeienjam

(Kan bevattenNoten, Pinda's, Melk (inclusief lactose))

20 gram

Walnootstukjes

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

1 stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Rode ui

120 gram

Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2.5 el

Extra vierge olijfolie

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2606 kJ
Energie (kcal)623 kcal
Vetten46.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten34 g
waarvan suikers23.0 g
Vezels9 g
Eiwitten14 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Dunschiller
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rode biet. Schil de rode biet en snijd in blokjes. Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de komkommer in blokjes. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.

2

Kook de blokjes rode biet 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Leg de geitenkaas op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/4 el extra vierge olijfolie per persoon. Bak de geitenkaas 8 - 10 minuten in de oven, of totdat de kaas begint te kleuren. Voeg de walnootstukjes in de laatste 5 minuten toe aan de bakplaat en rooster mee met de geitenkaas.

3

Meng in een grote saladekom de aardbeienjam met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1 el extra vierge olijfolie en 1 el water. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de roomboter in een koekenpan. Bak de rode ui samen met de appelblokjes 3 - 4 minuten op middelhoog vuur.

4

Voeg vlak voor serveren de slamix en de komkommer toe aan de saladekom. Meng de dressing door de salade. Verdeel de blokjes biet over de borden. Verdeel vervolgens de salade en maak het af met de gebakken appel, rode ui en een halve geitenkaas per persoon. Garneer met de geroosterde walnootstukjes.