Italiaanse rucolasalade als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiaanse rucolasalade als extra

Italiaanse rucolasalade als extra

Bijgerecht | met balsamicocrème, semi-gedroogde tomaten en grana padano

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Geef een twist aan je maaltijd en bereid in slechts 10 minuten een heerlijk bijgerecht. Met zomerse Italiaanse smaken is deze salade ook de perfecte aanvulling op je barbecue.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

40 gram

Rucola

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Sjalot

90 gram

Semi-gedroogde tomatenmix

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

8 ml

Balsamicocrème

(Bevat Sulfiet)

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)389 kcal
Energie (kJ)1629 kJ
Vetten33.8 g
waarvan verzadigd5.5 g
Koolhydraten12.2 g
waarvan suikers10.9 g
Vezels3.1 g
Eiwitten7.1 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom

Instructies

1
  • Verhit een kleine koekenpan zonder olie op hoog vuur.
  • Voeg de pompoenpitten toe aan de pan en rooster ze 1 - 2 minuten, tot deze beginnen te poffen.
  • Zet het vuur uit en laat de pitten in de pan tot serveren.
2
  • Snipper de sjalot. 
  • Meng in een saladekom 2 el extra vierge olijfolie, 2 tl zwarte balsamicoazijn en 2 tl honing. Meng de gesnipperde sjalot door de dressing en breng eventueel op smaak met peper en zout. 
  • Halveer de semi-gedroogde tomaten.
3
  • Voeg de rucola toe aan de saladekom en meng met de dressing. 
  • Verdeel de semi-gedroogde tomaten over de salade.
4
  • Bestrooi de salade met de grana padano-vlokken en de geroosterde pompoenpitten.
  • Besprenkel met de balsamicocrème.