Salade met varkensworstjes, gebakken appel en blauwe kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met varkensworstjes, gebakken appel en blauwe kaas

Salade met varkensworstjes, gebakken appel en blauwe kaas

met botersla, komkommer en knoflookciabatta

Botersla bevat wel 2 tot 4 keer meer bladeren dan gewone sla. Daarnaast zijn de blaadjes ongeveer even groot en zijn ze mals en zacht van smaak.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ bosje(s)

Radijs

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Blauwekaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ head

Botersla

½ stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

2 stuk(s)

Varkensworstjes met zeezout en zwarte peper

(Kan bevatten Soja, Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Suiker

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2942 kJ
Energie (kcal)703 kcal
Vetten46.3 g
waarvan verzadigd20.1 g
Koolhydraten37.4 g
waarvan suikers19.2 g
Vezels6.7 g
Eiwitten30.2 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Saladekom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder het blad van de radijs en snijd de radijs in dunne plakken. Snijd de komkommer in plakjes. Leg de plakjes komkommer en radijs alvast in een saladekom. Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel met schil in partjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Varkensworstjes bakken
2

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de varkensworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur en bak, afgedekt, 4 - 6 minuten. Keer af en toe om.

Brood roosteren
3

Snijd het broodje in sneetjes. Meng in een kleine kom 1/2 el olijfolie en de knoflook tot een knoflookolie. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de broodsneetjes met de knoflookolie. Leg het brood op een bakplaat met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren.

Appel karamelliseren
4

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de appelpartjes 6 – 8 minuten, of tot de buitenkant begint te kleuren. Voeg 1/2 el suiker per persoon toe en laat het geheel 1 - 2 minuten karamelliseren. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en kook de azijn nog 1 - 2 minuten in. Zet het vuur uit en laat staan tot gebruik.

Salade maken
5

Scheur de bladen van de botersla grof en voeg toe aan de saladekom met de komkommer- en radijsplakjes. Voeg 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en voeg eventueel een scheutje extra vierge olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden en garneer met de blauwe kaas. Leg de worstjes ernaast en verdeel de appel met saus erover. Serveer het geroosterde brood ernaast.

Weetje: Wist je dat elke portie meer dan 300 gram groente bevat? Dat maakt deze maaltijd rijk aan vitaminen, mineralen en vezels. Verder voeg je maar weinig zout toe, wat deze maaltijd helemaal in balans houdt!