Botersla bevat wel 2 tot 4 keer meer bladeren dan gewone sla. Daarnaast zijn de blaadjes ongeveer even groot en zijn ze mals en zacht van smaak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ bunch
Radish
½ piece
[Persian] cucumber
½ piece
Apple
1 piece
Garlic
1 piece
Pork tenderloin
(May be present Gluten, Milk, Mustard, Celery, Soy)
25 g
Blue cheese cubes
(Contains Milk)
¼ head
Butter lettuce
½ piece
Wholegrain ciabatta
(Contains Barley, Oats, Rye, Sesame, Soy, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts)
1 tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
Balsamic vinegar
½ tablespoon
Sugar
to taste
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder het blad van de radijs en snijd de radijs in dunne plakken. Snijd de komkommer in plakjes. Leg de komkommer- en radijsplakjes alvast in een saladekom. Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel met schil in partjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bestrooi de varkenshaas met peper en zout. Leg de varkenshaas in de pan, verlaag het vuur en bak in 10 – 13 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie tot serveren.
Snijd het bruine broodje in sneetjes. Meng in een kleine kom 1/2 el olijfolie per persoon en de knoflook tot een knoflookolie. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de broodsneetjes met de knoflookolie. Leg het brood op een bakplaat met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren.
Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de appelpartjes 6 – 8 minuten, of tot de buitenkant begint te kleuren. Voeg 1/2 el suiker per persoon toe en laat het geheel 1 - 2 minuten karamelliseren. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en kook de azijn nog 1 - 2 minuten in. Zet het vuur uit en laat staan tot gebruik.
Scheur de bladen van de botersla grof en voeg toe aan de saladekom met de komkommer- en radijsplakjes. Voeg 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en voeg eventueel een scheutje extra vierge olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de varkenshaas in plakken. Verdeel de salade over de borden en garneer met de blauwe kaas. Leg de varkenshaas ernaast en verdeel de appel met saus erover. Serveer het geroosterde brood ernaast.
Weetje: Wist je dat elke portie meer dan 300 gram groente bevat? Dat maakt deze maaltijd rijk aan vitaminen, mineralen en vezels. Verder voeg je maar weinig zout toe, wat deze maaltijd helemaal in balans houdt!