Skip to main content
Lemon possets
Lemon possets

Lemon possets

4 porties | citroen-roomdessert met verse munt

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Ga deze week aan de slag met lemmon possets: een vrolijk citroen-roomdessert dat je serveert in de schil van de citroen.

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

4 stuk(s)

Citroen

400 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

110 gram

Kristalsuiker

(Kan bevatten: Gluten)

10 gram

Verse munt

(Kan bevatten: Selderij)

Voedingswaarden

Energie (kJ)4346 kJ
Energie (kcal)1039 kcal
Vetten80.7 g
waarvan verzadigd54 g
Koolhydraten70.9 g
waarvan suikers60.1 g
Vezels3.7 g
Eiwitten5.3 g
Zout0.1 g
Potassium240 mg
Calcium26.5 mg

Benodigdheden

Zeef
Kom
Steelpan

Instructies

1
  • Rasp de schil van 1 citroen met een fijne rasp.
  • Halveer de citroenen in de lengte en schep het vruchtvlees eruit.
  • Plaats een zeef boven een kom. Snijd het vruchtvlees fijn en voeg toe aan de zeef. Druk met de achterkant van een lepel het vruchtvlees uit, zodat het citroensap vrijkomt.
  • Zet het citroensap en de citroenrasp opzij.
2
  • Verwarm de slagroom en de suiker in een pan op middelhoog vuur. Roer 5 - 6 minuten, tot de suiker is gesmolten en de room bubbelt.
  • Zet het vuur laag en laat 10 - 12 minuten sudderen.
  • Haal de pan van het vuur. Voeg het citroensap en de citroenrasp toe en meng goed door.
3
  • Verdeel het mengsel over de citroenen.
  • Laat afkoelen tot kamertemperatuur, dek af en zet minimaal 3 uur in de koelkast (zie Tip).
  • Garneer de lemon possets met de muntbladeren.

Tip: Je kunt de possets maximaal 24 uur van tevoren maken. Laat ze gewoon afkoelen in de koelkast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Pappardelle met garnalen in botersaus met knoflook

Pappardelle met garnalen in botersaus met knoflook

met een pangrattato met pistachenoten en pecorino
Witte pens met aardappelgratin

Witte pens met aardappelgratin

met krokant gebakken spruitjes met knoflook
Marokkaanse groentestoof met bulgur

Marokkaanse groentestoof met bulgur

met kikkererwten, amandel en gedroogde abrikoos
Veggie + Protein - Penne in paddenstoelenroomsaus met kipgehaktballetjes als extra

Veggie + Protein - Penne in paddenstoelenroomsaus met kipgehaktballetjes als extra

Met gebakken witlof
Gepofte prei op Vlaamse wijze

Gepofte prei op Vlaamse wijze

met krieltjes en botersaus met peterselie en ei
Oosterse noedels met vegetarische kipstukjes

Oosterse noedels met vegetarische kipstukjes

met komkommer, verse munt en zoet-pittige chilisaus
Carrot cake met creamcheesetopping

Carrot cake met creamcheesetopping

+/- 10 plakken | Bak het zelf met verse ingrediënten
Pompoen-geitenkaas wellington

Pompoen-geitenkaas wellington

met pastinaak-aardappelpuree, haricots verts en cranberryjus
Zomerse bowl met avocado en zoete aardappel

Zomerse bowl met avocado en zoete aardappel

met courgette, witte kaas en gemarineerde kikkererwten
Zachte geitenkaasroom

Zachte geitenkaasroom

Met gemarineerde aardbeien
Zalmtorentjes met kruidenroomkaas

Zalmtorentjes met kruidenroomkaas

met kappertjes, bieslook, dille en ingelegde ui
Tartaar van gerookte zalm

Tartaar van gerookte zalm

Met kruidenolie en crostini
BE: Vegetarische vol-au-vent met champignons / NL:  Vegetarische ragout met champignons

BE: Vegetarische vol-au-vent met champignons / NL: Vegetarische ragout met champignons

met een extra grote salade, een pasteitje en aardappelpuree
Aziatische fruitsalade

Aziatische fruitsalade

Met nashipeer, granaatappel, bloedsinaasappel en munt
Clafoutis van physalis

Clafoutis van physalis

Een Frans nagerecht met een goud randje
Flensje met gekarameliseerde sinaasappel

Flensje met gekarameliseerde sinaasappel

Met crème fraîche en munt
Eton mess

Eton mess

Van meringue, room en passievrucht
Kalkoenrollade met cranberrychutney

Kalkoenrollade met cranberrychutney

Met geroosterde aardappelen en geglaceerde groenten
Parelhoen met gegrilde aspergetips

Parelhoen met gegrilde aspergetips

met een salade van gegrilde nectarine, venkel en parelcouscous
Knolselderijsoep met appel

Knolselderijsoep met appel

met kaas-baguette en knolselderijchips

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, cherrytomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met aardappelpartjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipkerriesaus

Spaghetti in romige kipkerriesaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en cherrytomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met pankotopping en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaanse stijl gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla