De physalis wordt ook wel goudbes genoemd. Je verwerkt de bessen in een clafoutis. Dit is een toetje uit de Franse keuken. Oorspronkelijk wordt clafoutis gemaakt met kersen, maar wij hebben gekozen voor een variant met physalis. Vind je het lekker? Maak clafoutis dan ook eens met andere fruitsoorten!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Kaapse goudbes
1 stuk(s)
Ei
(Bevat: Ei)
50 ml
Slagroom
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
25 gram
Bloem
25 gram
Fijne kristalsuiker
snufje
Zout
1 tl
Vanille-extract
naar smaak
Poedersuiker
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Klop het ei in een kom met een mixer luchtig. Zeef de bloem boven de kom en voeg de kristalsuiker en een snufje zout toe.
Voeg vervolgens de slagroom en het vanille-extract toe en mix tot een dik beslag.
Verdeel de physalis over de bakvormen, maar houd er 1 per persoon apart ter garnering. Schenk het beslag over de physalis en bak de clafoutis 20 minuten in de oven.
Laat de clafoutis 5 minuten afkoelen voor het serveren. Garneer met de achtergehouden physalis en de poedersuiker.