Sweet & sticky kerriegarnalen met mafaldine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sweet & sticky kerriegarnalen met mafaldine

Sweet & sticky kerriegarnalen met mafaldine

met dragon, citroen en romige courgettesaus

Dragon is een kruid met een unieke, lichtzoete smaak. Het geeft salades een frisse toets en past goed bij citrusdressings, zeevruchten of kip en romige ingrediënten.

Allergenen :
Schaaldieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

90 gram

Mafaldine

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Ei, Soja)

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Paprika

2.5 gram

Verse dragon

100 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Citroen

25 gram

Gesneden ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

⅓ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Bloem

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3321 kJ
Energie (kcal)794 kcal
Vetten34.6 g
waarvan verzadigd19.6 g
Koolhydraten88.1 g
waarvan suikers17.6 g
Vezels8.6 g
Eiwitten27.8 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Mafaldine koken
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan en kook de mafaldine 7 - 9 minuten. 
  • Bewaar wat van het kookvocht, giet de rest af en laat uitstomen.
  • Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de paprika en snijd in dunne reepjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Groenten bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de paprika, de knoflook en de gesneden ui 2 minuten. 
  • Snijd de courgette in blokjes. Snijd de dragon fijn. Voeg de courgette en dragon toe aan de pan en bak 3 - 4 minuten mee.
  • Voeg de bloem toe en verkruimel de aangegeven hoeveelheid van het bouillonblokje erboven.
Garnalen bakken
3
  • Voeg de room en het kookvocht naar smaak toe aan de pan met groenten. Meng goed met elkaar en laat sudderen tot serveren. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Bak de garnalen met de kerriepoeder 1 - 2 minuten. 
  • Roer de honing erdoor en zet dan het vuur uit.
Serveren
4
  • Snijd de citroen in 6 partjes en knijp 1 citroenpartje per persoon boven de saus uit.
  • Serveer de mafaldine op diepe borden. Verdeel de saus met groenten en de garnalen in hun kookvocht erbovenop.
  • Serveer de overige citroenpartjes ernaast.