Skip to main content
Romige tomatensoep met parmezaanchips
Romige tomatensoep met parmezaanchips

Romige tomatensoep met parmezaanchips

alleen opwarmen | met crostini, kruidenolie en balsamicocrème

4.2
(312)

KOOKPLAN

Eerder op de dag:

  • Maak de kruidenolie
  • Bereid de crostini's
  • Maak de parmezaanchips
Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Rogge
Tarwe
Zwaveldioxide en sulfiet

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Tomatencrèmesoep

(Bevat: Melk (inclusief lactose) Kan bevatten: Lupine, Mosterd, Ei, Rogge, Selderij, Zwaveldioxide en sulfiet, Walnoten, Pinda's, Gluten, Vis, Tarwe, Spelt, Gerst, Kamut, Haver, Sesamzaad, Amandelnoten, Hazelnoten)

½ stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat: Rogge, Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Ei, Gluten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Noten, Soja)

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse basilicum, bieslook en bladpeterselie

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

4 ml

Balsamicocrème

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

¼ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

1.5 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2574 kJ
Energie (kcal)615 kcal
Vetten46.9 g
waarvan verzadigd16.5 g
Koolhydraten36.7 g
waarvan suikers4.7 g
Vezels2 g
Eiwitten10.9 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Spatel
Rasp
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1

Je kunt verschillende onderdelen van de gerechten alvast voorbereiden. Zie hiervoor de kookplan-informatie op de voorkant van de receptkaart.

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Meng in een kleine kom de verse kruiden met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Crostini's maken
2
  • Snijd de ciabatta in plakjes en leg op een bakplaat met bakpapier.
  • Meng in een kleine kom de olijfolie met de Italiaanse kruiden. Besmeer de ciabattaplakken met de Italiaanse-kruidenolie.
  • Bak de crostini 8 - 10 minuten in de oven.
  • Pel de knoflook en wrijf de knoflookteen over de geroosterde crostini.
Parmezaanchips maken
3
  • Rasp de Parmigiano Reggiano fijn.
  • Maak op de bakplaat met bakpapier kleine cirkels van 1 el geraspte kaas per cirkel.
  • Bak de chips 8 - 10 minuten, of tot ze goudbruin kleuren.
  • Laat de parmezaanchips volledig afkoelen en haal ze voorzichtig met een spatel van de bakplaat af.
Serveren
4
  • Verwarm kort voor het serveren de soep 4 - 5 minuten in een pan op laag vuur. Roer af en toe door om aanbranden onderin de pan te voorkomen.
  • Serveer de soep in kommen en besprenkel met de slagroom, balsamicocrème en de verse-kruidenolie.
  • Garneer met de parmezaanchips.
  • Serveer met de crostini's.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders