Romige penne met heekfilet en courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige penne met heekfilet en courgette

Romige penne met heekfilet en courgette

met cherrytomaten, citroen en munt

Je brengt de pasta op smaak met Siciliaanse kruiden. Deze mix bestaat onder andere uit tomaat, ui, paprika, basilicum en oregano.

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
•Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Ui

65 gram

Rode cherrytomaten

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ zakje(s)

Italiaanse kruiden

2.5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

¼ stuk(s)

Zoutarm visbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4079 kJ
Energie (kcal)975 kcal
Vetten54.2 g
waarvan verzadigd28.4 g
Koolhydraten81.6 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels10.2 g
Eiwitten37.1 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

•Rasp
•Pan met deksel
•Hapjespan
•Koekenpan

Instructies

Pasta koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Kook de penne, afgedekt, 9 - 11 minuten. Giet daarna af en laat afgedekt staan.
  • Rasp ondertussen de hele courgette met een grove rasp. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in 4 partjes.
  • Snijd de ui in halve ringen en halveer de cherrytomaten.
Saus maken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en bak de knoflook en cherrytomaten 1 - 2 minuten.
  • Voeg de room, wittewijnazijn en Italiaanse kruiden toe. Laat 3 minuten pruttelen op laag vuur en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de geraspte courgette door de roomsaus.
  • Snijd de muntblaadjes fijn.
Vis bakken
3
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Wrijf de vis aan beide kanten in met de Siciliaanse kruiden en bak 2 - 3 minuten per kant.
  • Blus de vis af met het sap van 1 citroenpartje per persoon en voeg de helft van de munt toe. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng de pasta door de courgette-roomsaus en verdeel over de borden.
  • Leg de vis, inclusief botersaus, erbovenop en garneer met de overige munt.