Skip to main content
Romige cheesecake met passievruchtsaus
Romige cheesecake met passievruchtsaus

Romige cheesecake met passievruchtsaus

met speculaascrumble, pistachenoten en sinaasappel

KOOKPLAN

De dag ervoor:

  • Cheesecake bereiden en samenstellen (zonder de passievruchtsaus of toppings)

Eerder op de dag:

  • Passievruchtsaus maken
  • Pistachenoten hakken
Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Pistachenoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

30 gram

Speculaasstukjes

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten)

1 stuk(s)

Handsinaasappel

10 gram

Pistachenoten

(Bevat: Pistachenoten Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's, Noten)

100 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Passievrucht

50 gram

Roomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Suiker

1 el

[Plantaardige] roomboter

Voedingswaarden

Energie (kJ)2974 kJ
Energie (kcal)711 kcal
Vetten47.6 g
waarvan verzadigd30.4 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers40.9 g
Vezels5.2 g
Eiwitten11.6 g
Zout0.9 g
Potassium170.3 mg
Calcium11.2 mg

Benodigdheden

Kom
Kleine steelpan
Steelpan
Spatel
Grote kom
Handmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Je kunt verschillende onderdelen van de gerechten alvast voorbereiden. Zie hiervoor de kookplan-informatie op de voorkant van de receptkaart.

  • Haal de roomkaas uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Hak de speculaas grof en bewaar 1/2 el per persoon om later als garnering te gebruiken. Voeg de overige speculaas toe aan een kom.
  • Verhit de roomboter in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Giet de gesmolten roomboter bij de speculaas en meng goed door elkaar.
Saus maken
2
  • Verdeel de helft van het speculaasmengsel over serveerglazen en leg apart in de koelkast. Houd het overige speculaasmengsel apart om later te gebruiken.
  • Rasp de sinaasappel en pers het sap eruit. Snijd de passievrucht open en schep het vruchtvlees eruit.
  • Voeg het sinaasappelsap, de passievrucht en de helft van de suiker toe aan een steelpan op middelhoog vuur. Laat 4 - 5 minuten inkoken.
Vulling maken
3
  • Klop in een grote kom met een staafmixer de slagroom met de overige suiker tot stevige pieken.
  • Gebruik een spatel om de roomkaas en 1/2 tl sinaasappelrasp per persoon erdoor te spatelen.
  • Hak de pistachenoten grof.
Serveren
4
  • Verdeel de helft van het roomkaasmengsel over de glazen.
  • Verdeel eerst het overige speculaasmengsel over de roomkaas en daarna het overige roomkaasmengsel.
  • Werk af met de passievruchtsaus.
  • Garneer met de pistachenoten en de achtergehouden speculaas.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Pappardelle met garnalen in botersaus met knoflook

Pappardelle met garnalen in botersaus met knoflook

met een pangrattato met pistachenoten en pecorino
Fondant-aardappelen met vadouvanmayonaise

Fondant-aardappelen met vadouvanmayonaise

met broccolini, geroosterd amandelschaafsel en granaatappelpitjes
Pompoenpastei van filodeeg

Pompoenpastei van filodeeg

met spinazie, prei en een sinaasappelsalade
Penne met zelfgemaakte basilicumcrème en pistachenoten

Penne met zelfgemaakte basilicumcrème en pistachenoten

op een bedje van rucola met zachte aubergine
Witte pens met aardappelgratin

Witte pens met aardappelgratin

met krokant gebakken spruitjes met knoflook
Veggie + Protein - Penne in paddenstoelenroomsaus met kipgehaktballetjes als extra

Veggie + Protein - Penne in paddenstoelenroomsaus met kipgehaktballetjes als extra

Met gebakken witlof
Gepofte prei op Vlaamse wijze

Gepofte prei op Vlaamse wijze

met krieltjes en botersaus met peterselie en ei
Griekse yoghurt met passievrucht

Griekse yoghurt met passievrucht

met vijgen en pompoenpitten
Carrot cake met creamcheesetopping

Carrot cake met creamcheesetopping

+/- 10 plakken | Bak het zelf met verse ingrediënten
Yoghurt met kiwi en passievrucht

Yoghurt met kiwi en passievrucht

Met muesli en pompoenpitten
Tartaar van tomaat met burrata

Tartaar van tomaat met burrata

met basilicumcrème en pistachenootjes
Zachte geitenkaasroom

Zachte geitenkaasroom

Met gemarineerde aardbeien
Zalmtorentjes met kruidenroomkaas

Zalmtorentjes met kruidenroomkaas

met kappertjes, bieslook, dille en ingelegde ui
Bijgerechten

Bijgerechten

met gratin, sperziebonen, doperwten en salade
BE: Vegetarische vol-au-vent met champignons / NL:  Vegetarische ragout met champignons

BE: Vegetarische vol-au-vent met champignons / NL: Vegetarische ragout met champignons

met een extra grote salade, een pasteitje en aardappelpuree
Clafoutis van physalis

Clafoutis van physalis

Een Frans nagerecht met een goud randje
Walnootbrood met geitenkaas en honing

Walnootbrood met geitenkaas en honing

Flensje met gekarameliseerde sinaasappel

Flensje met gekarameliseerde sinaasappel

Met crème fraîche en munt
Griekse yoghurt met frambozensaus

Griekse yoghurt met frambozensaus

Met kaneel en geroosterde walnoten
Eton mess

Eton mess

Van meringue, room en passievrucht

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, cherrytomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met aardappelpartjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

Steak met uienjus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipkerriesaus

Spaghetti in romige kipkerriesaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en cherrytomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met pankotopping en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaanse stijl gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla