Snelle pasta met heekfilet in roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle pasta met heekfilet in roomsaus

Snelle pasta met heekfilet in roomsaus

met courgette, citroen en munt

Je brengt de pasta op smaak met Siciliaanse kruiden. Deze mix bestaat onder andere uit tomaat, ui, paprika, basilicum en oregano.

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Ui

65 gram

Rode cherrytomaten

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ zakje(s)

Italiaanse kruiden

2.5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Koolvis

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

¼ stuk(s)

Zoutarm visbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4044 kJ
Energie (kcal)966 kcal
Vetten52.3 g
waarvan verzadigd27.9 g
Koolhydraten81.4 g
waarvan suikers11.6 g
Vezels10.3 g
Eiwitten37.6 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Courgette raspen
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Kook de penne, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat afgedekt staan.
  • Rasp ondertussen de hele courgette met een grove rasp tot sliertjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in 4 partjes.
  • Snijd de rode ui in halve ringen en halveer de cherrytomaten.
Roomsaus maken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en bak de knoflook, rode ui en cherrytomaten 1 - 2 minuten.
  • Voeg de room en per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1/4 zakje Italiaanse kruiden toe. Laat 3 minuten pruttelen op laag vuur en verkuimel 1/4 visbouillonblokje per persoon erboven. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de geraspte courgette door de roomsaus.
  • Snijd de muntblaadjes fijn.
Vis bakken
3
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Wrijf de vis aan beide kanten in met de Siciliaanse kruiden en bak 2 - 3 minuten per kant.
  • Blus de vis af met het sap van 1 citroenpartje per persoon en voeg de helft van de munt toe. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: De heekfilet in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen. Als je weinig brood eet, of brood zonder bakkerszout, loop je risico op een tekort. Eet dus regelmatig (uit de zee gevangen) vis, ei, zuivel en zeewier.

Serveren
4
  • Meng de pasta door de courgette-roomsaus en verdeel over de borden.
  • Leg de vis inclusief botersaus erbovenop en garneer met de overige munt.