Pompoen-geitenkaas wellington
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pompoen-geitenkaas wellington

Pompoen-geitenkaas wellington

met pastinaak-aardappelpuree, haricots verts en cranberryjus

Voorbeeld: Hetzelfde principe als bij de bekende Beef Wellington, maar dan een vegetarische versie met pompoen!

Kook filmpje over hoe Wellington maken?

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Tarwe
•Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Champignons

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Gedroogde tijm

½ stuk(s)

Sjalot

40 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

150 gram

Biologische pompoenblokjes

â…“ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

100 gram

Aardappelen

100 gram

Pastinaak

75 gram

Haricots verts

40 gram

Cranberrychutney

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

0.12 stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

1

[Plantaardige] melk

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1077 kcal
Energie (kJ)4508 kJ
Vetten63.3 g
waarvan verzadigd33.5 g
Koolhydraten94.2 g
waarvan suikers31.4 g
Vezels17.1 g
Eiwitten23.9 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

•Hapjespan of grote koekenpan
•Kom
•Bakplaat met bakpapier
•Aardappelstamper
•Pan met deksel
•Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snipper de rode ui en hak de champignons fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur. 
  • Bak de champignons, tijm, knoflook en de helft van de rode ui 4 – 6 minuten (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en laat afkoelen in de koelkast.
  • Snipper ondertussen de sjalot.

Tip: Laat al het kookvocht van de champignons verdampen in de pan. Bak ze eventueel iets langer to al het vocht weg is.

Wellington bereiden
2
  • Meng in een kom de geitenkaas, pompoenblokjes, gesnipperde sjalot, honing, peper en zout. Schep goed om.
  • Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier en verdeel het afgekoelde champignonmengsel erover. Houd de zijkanten vrij.
  • Verdeel vervolgens het pompoen-geitenkaasmengsel erover en rol het deeg om de vulling. Zorg dat de naad onder ligt en vouw de zijkanten goed dicht (zie Tip). 
  • Bestrijk de bladerdeeg eventueel met melk en bak de wellington 25 – 35 minuten in de oven.

Tip: Heb je bladerdeeg over? Decoreer je wellington!

Puree maken
3
  • Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook ze in een pan met deksel in 4 – 5 minuten beetgaar. Giet af en spoel met koud water.
  • Schil ondertussen de aardappelen en de pastinaak en snijd in grove stukken.
  • Gebruik de pan van de haricots verts en zet de aardappelen en pastinaak net onder water. Kook beide, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
  • Stamp het geheel met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg per persoon: een scheutje melk en 1/2 el roomboter toe. Breng goed op smaak met peper en zout.
Cranberryjus maken
4
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de overige rode ui 2 – 3 minuten.
  • Blus af met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 100 ml water. 
  • Voeg ook de cranberrychutney toe en verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de pan.
  • Roer goed door en laat 6 – 8 minuten inkoken op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Roosteren en bakken
5
  • Verhit een tweede koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Rasp de schil van de citroen.
  • Zet de koekenpan van het amandelschaafsel terug op middelhoog vuur en verhit 1/4 el roomboter per persoon.
  • Voeg de haricots verts en 1/2 tl citroenrasp per persoon toe en bak 2 – 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Borden opmaken
6
  • Verdeel de puree over de borden en leg de haricots verts ernaast. Strooi de helft van het amandelschaafsel eroverheen. Bewaar de andere helft voor het dessert.
  • Snijd de pompoen-geitenkaas wellington in dikke plakken met een broodmes en leg op de borden.
  • Schenk de cranberryjus gedeeltelijk over de wellington en de puree.
  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 graden voor het dessert.