Skip to main content
Pompoen-geitenkaas wellington
Pompoen-geitenkaas wellington

Pompoen-geitenkaas wellington

met pastinaak-aardappelpuree, haricots verts en cranberryjus

Voorbeeld: Hetzelfde principe als bij de bekende Beef Wellington, maar dan een vegetarische versie met pompoen!

Kook filmpje over hoe Wellington maken?

Allergenen :
Milk
Hvede
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Champignons

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Gedroogde tijm

½ stuk(s)

Sjalot

40 gram

Verse geitenkaas

150 gram

Biologische pompoenblokjes

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

100 gram

Aardappelen

100 gram

Pastinaak

75 gram

Haricots verts

40 gram

Cranberrychutney

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

5 gram

Amandelschaafsel

0.12 stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

1

[Plantaardige] melk

Voedingswaarden

Energie (kcal)1077 kcal
Energie (kJ)4508 kJ
Vetten63.3 g
waarvan verzadigd33.5 g
Koolhydraten94.2 g
waarvan suikers31.4 g
Vezels17.1 g
Eiwitten23.9 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Hapjespan of grote koekenpan
Kom
Bakplaat met bakpapier
Aardappelstamper
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snipper de rode ui en hak de champignons fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur. 
  • Bak de champignons, tijm, knoflook en de helft van de rode ui 4 – 6 minuten (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en laat afkoelen in de koelkast.
  • Snipper ondertussen de sjalot.

Tip: Laat al het kookvocht van de champignons verdampen in de pan. Bak ze eventueel iets langer to al het vocht weg is.

Wellington bereiden
2
  • Meng in een kom de geitenkaas, pompoenblokjes, gesnipperde sjalot, honing, peper en zout. Schep goed om.
  • Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier en verdeel het afgekoelde champignonmengsel erover. Houd de zijkanten vrij.
  • Verdeel vervolgens het pompoen-geitenkaasmengsel erover en rol het deeg om de vulling. Zorg dat de naad onder ligt en vouw de zijkanten goed dicht (zie Tip). 
  • Bestrijk de bladerdeeg eventueel met melk en bak de wellington 25 – 35 minuten in de oven.

Tip: Heb je bladerdeeg over? Decoreer je wellington!

Puree maken
3
  • Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook ze in een pan met deksel in 4 – 5 minuten beetgaar. Giet af en spoel met koud water.
  • Schil ondertussen de aardappelen en de pastinaak en snijd in grove stukken.
  • Gebruik de pan van de haricots verts en zet de aardappelen en pastinaak net onder water. Kook beide, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
  • Stamp het geheel met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg per persoon: een scheutje melk en 1/2 el roomboter toe. Breng goed op smaak met peper en zout.
Cranberryjus maken
4
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de overige rode ui 2 – 3 minuten.
  • Blus af met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 100 ml water. 
  • Voeg ook de cranberrychutney toe en verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de pan.
  • Roer goed door en laat 6 – 8 minuten inkoken op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Roosteren en bakken
5
  • Verhit een tweede koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Rasp de schil van de citroen.
  • Zet de koekenpan van het amandelschaafsel terug op middelhoog vuur en verhit 1/4 el roomboter per persoon.
  • Voeg de haricots verts en 1/2 tl citroenrasp per persoon toe en bak 2 – 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Borden opmaken
6
  • Verdeel de puree over de borden en leg de haricots verts ernaast. Strooi de helft van het amandelschaafsel eroverheen. Bewaar de andere helft voor het dessert.
  • Snijd de pompoen-geitenkaas wellington in dikke plakken met een broodmes en leg op de borden.
  • Schenk de cranberryjus gedeeltelijk over de wellington en de puree.
  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 graden voor het dessert.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Spaghetti aglio olio met grana padano en romatrostomaten

Spaghetti aglio olio met grana padano en romatrostomaten

Een traditioneel pastagerecht met olijfolie en knoflook
Penne integrale met een saus van boerenkool en roomkaas

Penne integrale met een saus van boerenkool en roomkaas

Omdat boerenkool ook heerlijk smaakt bij pasta
Oosterse visstoof met tomaat, broccoli en rijst

Oosterse visstoof met tomaat, broccoli en rijst

De victoriabaarsfilet stoof je kort in de kokosmelk
Varkenshaasgyros met platbrood en zelfgemaakte tzatziki

Varkenshaasgyros met platbrood en zelfgemaakte tzatziki

Een traditioneel Grieks gerecht met malse varkenshaas
Wijtingfilet met paksoi, tomaat en gebakken rijst

Wijtingfilet met paksoi, tomaat en gebakken rijst

Een geurig rijstgerecht met knoflook, gember en rode peper
Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels

Lekker zoet door de gedroogde abrikozen
Koolvis met noedels, groenten en ananas-kerriechutney

Koolvis met noedels, groenten en ananas-kerriechutney

Met geroerbakte Chinese kool
Romige parelgerst met paksoi, verse oregano en provolone

Romige parelgerst met paksoi, verse oregano en provolone

Romige parelgerst op een bedje van little gem
Risotto van parelgerst met pecorino en groenten

Risotto van parelgerst met pecorino en groenten

Met smaakvolle pruimtomaat
Salade met gerookte zalm, spruiten, ei en aardappelen

Salade met gerookte zalm, spruiten, ei en aardappelen

Met koudgerookte zalm en de eerste Hollandse spruiten van dit seizoen
Zuurkoolaardappelschotel met ananas en rozijnen

Zuurkoolaardappelschotel met ananas en rozijnen

Een zoetzure schotel uit de oven
Gebakken scholfilet met geglaceerde bospeen en aardappelpuree

Gebakken scholfilet met geglaceerde bospeen en aardappelpuree

De puree is op smaak gebracht met citroen en bieslook
Romige groentelasagne met aubergine en wilde spinazie

Romige groentelasagne met aubergine en wilde spinazie

Met een zelfgemaakte roomsaus
Platbroodpizza met gegrilde courgette, paddenstoelen en belegen kaas

Platbroodpizza met gegrilde courgette, paddenstoelen en belegen kaas

Een zelfgemaakte pizza met walnoten, verse knoflook en rozemarijn
Kruidige dahl

Kruidige dahl

met spinazie, bataat en yoghurt
Kokossoep met udonnoedels en pinda’s

Kokossoep met udonnoedels en pinda’s

Aziatische soep met verschillende Oosterse smaakmakers
Spaghetti integrale met gehaktballetjes en zelfgemaakte tomatensaus

Spaghetti integrale met gehaktballetjes en zelfgemaakte tomatensaus

Met een frisse salade met grana padano
Hollandse hutspot met bataat, scholfilet en Turkse yoghurt

Hollandse hutspot met bataat, scholfilet en Turkse yoghurt

Zalmburgers met gebakken aardappelen, salade en rabarbercompote

Zalmburgers met gebakken aardappelen, salade en rabarbercompote

Een burger gemaakt van gesnipperde zalm en verse kruiden
Penne integrale met warmgerookte makreel, romatomaten en veldsla

Penne integrale met warmgerookte makreel, romatomaten en veldsla

Een Italiaanse pasta met zonnebloempitten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Surinaamse stijl kipcurry

Surinaamse stijl kipcurry

met ei, aardappelen en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, cherrytomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met aardappeltjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met aardappelpartjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met auberginetopping en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met aardappelpartjes en taugé
Steak met Thaise stijl salade en pinda's

Steak met Thaise stijl salade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, aardappelen, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes