Skip to main content
Pompoen-geitenkaas wellington
Pompoen-geitenkaas wellington

Pompoen-geitenkaas wellington

met pastinaak-aardappelpuree, haricots verts en cranberryjus

Voorbeeld: Hetzelfde principe als bij de bekende Beef Wellington, maar dan een vegetarische versie met pompoen!

Kook filmpje over hoe Wellington maken?

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Champignons

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Gedroogde tijm

½ stuk(s)

Sjalot

40 gram

Verse geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

150 gram

Biologische pompoenblokjes

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Aardappelen

100 gram

Pastinaak

75 gram

Haricots verts

40 gram

Cranberrychutney

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

0.12 stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

1

[Plantaardige] melk

Voedingswaarden

Energie (kcal)1077 kcal
Energie (kJ)4508 kJ
Vetten63.3 g
waarvan verzadigd33.5 g
Koolhydraten94.2 g
waarvan suikers31.4 g
Vezels17.1 g
Eiwitten23.9 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Hapjespan of grote koekenpan
Kom
Bakplaat met bakpapier
Aardappelstamper
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snipper de rode ui en hak de champignons fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur. 
  • Bak de champignons, tijm, knoflook en de helft van de rode ui 4 – 6 minuten (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en laat afkoelen in de koelkast.
  • Snipper ondertussen de sjalot.

Tip: Laat al het kookvocht van de champignons verdampen in de pan. Bak ze eventueel iets langer to al het vocht weg is.

Wellington bereiden
2
  • Meng in een kom de geitenkaas, pompoenblokjes, gesnipperde sjalot, honing, peper en zout. Schep goed om.
  • Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier en verdeel het afgekoelde champignonmengsel erover. Houd de zijkanten vrij.
  • Verdeel vervolgens het pompoen-geitenkaasmengsel erover en rol het deeg om de vulling. Zorg dat de naad onder ligt en vouw de zijkanten goed dicht (zie Tip). 
  • Bestrijk de bladerdeeg eventueel met melk en bak de wellington 25 – 35 minuten in de oven.

Tip: Heb je bladerdeeg over? Decoreer je wellington!

Puree maken
3
  • Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook ze in een pan met deksel in 4 – 5 minuten beetgaar. Giet af en spoel met koud water.
  • Schil ondertussen de aardappelen en de pastinaak en snijd in grove stukken.
  • Gebruik de pan van de haricots verts en zet de aardappelen en pastinaak net onder water. Kook beide, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
  • Stamp het geheel met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg per persoon: een scheutje melk en 1/2 el roomboter toe. Breng goed op smaak met peper en zout.
Cranberryjus maken
4
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de overige rode ui 2 – 3 minuten.
  • Blus af met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 100 ml water. 
  • Voeg ook de cranberrychutney toe en verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de pan.
  • Roer goed door en laat 6 – 8 minuten inkoken op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Roosteren en bakken
5
  • Verhit een tweede koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Rasp de schil van de citroen.
  • Zet de koekenpan van het amandelschaafsel terug op middelhoog vuur en verhit 1/4 el roomboter per persoon.
  • Voeg de haricots verts en 1/2 tl citroenrasp per persoon toe en bak 2 – 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Borden opmaken
6
  • Verdeel de puree over de borden en leg de haricots verts ernaast. Strooi de helft van het amandelschaafsel eroverheen. Bewaar de andere helft voor het dessert.
  • Snijd de pompoen-geitenkaas wellington in dikke plakken met een broodmes en leg op de borden.
  • Schenk de cranberryjus gedeeltelijk over de wellington en de puree.
  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 graden voor het dessert.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Dubbele smashburger met kaas op brioche

Dubbele smashburger met kaas op brioche

met gebakken paddenstoelen, truffelmayonaise en smokey ketchup
Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

met peultjes en wortelpuree
Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

met spinazie-aardappelpuree en geroosterde cherrytomaten
Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

met ovengroenten, frietjes en truffelmayonaise
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

met walnoottopping, gebakken sperziebonen en krieltjes
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Romige pasta met varkenshaaspuntjes

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten
Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum
Gebakken rijst met roerei en paksoi

Gebakken rijst met roerei en paksoi

met verse doperwten, wortel en pikante honingpinda's
Farfalle in avocado-pestosaus

Farfalle in avocado-pestosaus

met cherrytomaten, yoghurt en bosui
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

en gebakken cherrytomaten
Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

met basilicumcrème, cherrytomaten en spinazie
Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

met rucola, basilicum en rode cherrytomaten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Kippensoep met noedels in kruidige kokosbouillon

Kippensoep met noedels in kruidige kokosbouillon

met vers citroengras, sperziebonen en rode peper
Warmgerookte-zalmsalade met courgettelinten

Warmgerookte-zalmsalade met courgettelinten

met aardappelen, sperziebonen en verse dille
Spaghetti met Parmigiano-pankotopping

Spaghetti met Parmigiano-pankotopping

in rijke cherrytomatensaus met champignons en spinazie
Cheesy quiche met spek en koolrabi

Cheesy quiche met spek en koolrabi

mei prei en rozemarijn
Cheesy loaded fries met pulled chicken

Cheesy loaded fries met pulled chicken

met avocado, zure room, tomatensalsa en limoen
Mezzeschotel met kipworstjes en zhoug-courgette

Mezzeschotel met kipworstjes en zhoug-courgette

met krieltjes, hummus en tomatensalade
Italiaanse stijl hutspot met vegetarische gehaktballetjes

Italiaanse stijl hutspot met vegetarische gehaktballetjes

met verborgen groenten voor kinderen: puntpaprika, wortel en tomaat
Tagliatelle met biefstukreepjes in romige champignonsaus

Tagliatelle met biefstukreepjes in romige champignonsaus

met burrata en gezouten amandelen
Hertengehaktballetjes in tahinsaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in tahinsaus met amandelschaafsel

met rijst, ras el hanout, peterselie en groenten
Keto-vriendelijke zalmfilet in citroenbotersaus met venkelsalade met dille

Keto-vriendelijke zalmfilet in citroenbotersaus met venkelsalade met dille

met knolselderijpuree met sperziebonen
Kalfsburger deluxe met kruidige avocadosalsa en cheesy zoete-aardappelpartjes

Kalfsburger deluxe met kruidige avocadosalsa en cheesy zoete-aardappelpartjes

met Peruaanse kruiden en rode-koolsalade
Zoet-pittige plantaardige visburger met ravigotesaus

Zoet-pittige plantaardige visburger met ravigotesaus

met frisse venkelsalade en BBQ-aardappelpartjes
Zalmfilet met citoen-salieboter

Zalmfilet met citoen-salieboter

met aardappelpuree en geroosterde groenten
Vietnamese stijl ‘shaking beef’ met umami komkommersalade

Vietnamese stijl ‘shaking beef’ met umami komkommersalade

met rijst, koriander en limoen
Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

Geitenkaassalade met pecannoten en pompoenpitten

met yoghurtdressing, appel, courgette en aardappelen
Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

Portobello'steaks' met chimichurri en witte kaas

met aardappelpuree en geroosterde paprika
Stir-fry volkoren noedels met omeletreepjes

Stir-fry volkoren noedels met omeletreepjes

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Aubergine met Midden-Oosterse kruiden en bulgur

Aubergine met Midden-Oosterse kruiden en bulgur

met zelfgemaakte muhammara, zoetzure ui en naan
Heekfilet met roerbaknoedels

Heekfilet met roerbaknoedels

met Vietnamese saus, pinda's en limoen
Pangasiusfilet in ontbijtspek met aardappeltjes

Pangasiusfilet in ontbijtspek met aardappeltjes

met wortel en ravigotesaus