
Oosterse noedels met vegetarische kipstukjes
met komkommer, verse munt en zoet-pittige chilisaus
De vegetarische kipstukjes hebben niet alleen de bite van vlees, maar ook dezelfde essentiële bouwstoffen: eiwitten, ijzer en vitamine B12 - zelfs carnivoren zullen het vlees niet missen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Ui
75 gram
Oosterse wokmix
⅓ zakje(s)
Gedroogde laos
⅓ zakje(s)
Gemalen citroengras
80 gram
Vegetarische kipstukjes
(Bevat Tarwe, Eieren, Soja, Gluten)
100 gram
Noedels
(Bevat Gluten, Tarwe)
¼ stuk(s)
Komkommer
5 gram
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
¼ stuk(s)
Limoen
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Gluten, Tarwe)
½ zakje(s)
Zoet-pittige chilisaus
Zelf toevoegen
naar smaak
Peper en zout
1 el
Zonnebloemolie
Benodigdheden
Instructies
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen.
Tip: Deze maaltijd bevat 250 gram groente per portie. Eén van deze groenten is ui - een verrassende supergroente vol vezels, antioxidanten en vitamine C en B.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel. Bak de knoflook en rode ui 1 - 2 minuten aan. Voeg de groentemix toe en bak, afgedekt, 6 - 7 minuten.
Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de laos en het gemalen citroengras 1 minuut aan. Voeg de vegetarische kipstukjes toe aan de koekenpan en bak in 5 - 6 minuten knapperig. Kook de noedels in 3 - 4 minuten gaar in de pan met deksel. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in dunne halve maantjes.
Snijd de muntblaadjes fijn en de limoen in partjes. Meng de vegetarische kipstukjes, noedels, komkommer, sojasaus en zoet-pittige chilisaus met de groentemix in de hapjespan. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de noedels over de borden. Garneer met de munt en limoenpartjes.
Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe of serveer het apart aan tafel. Dan kan iedereen het naar smaak toevoegen.