De vegetarische kipstukjes hebben niet alleen de bite van vlees, maar ook dezelfde essentiële bouwstoffen: eiwitten, ijzer en vitamine B12 - zelfs carnivoren zullen het vlees niet missen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Rode ui
150 gram
Oosterse groentemix
2 tl
Gedroogde laos
2 tl
Gemalen citroengras
160 gram
Vegetarische kipstukjes
(BevatEi, Glutenbevattende granen, Soja)100 gram
Noedels
(BevatGlutenbevattende granen)½ stuk(s)
Komkommer
10 gram
Verse munt
(Kan bevattenSelderij)½ stuk(s)
Limoen
20 ml
Sojasaus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)1 zakje(s)
Zoet-pittige chilisaus
2 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in halve ringen.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel. Bak de knoflook en rode ui 1 - 2 minuten aan. Voeg de groentemix toe en bak, afgedekt, 6 - 7 minuten.
Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de laos en het gemalen citroengras 1 minuut aan. Voeg de vegetarische kipstukjes toe aan de koekenpan en bak in 5 - 6 minuten knapperig. Kook de noedels in 3 - 4 minuten gaar in de pan met deksel. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in dunne halve maantjes.
Snijd de muntblaadjes fijn en de limoen in partjes. Meng de vegetarische kipstukjes, noedels, komkommer, sojasaus en zoet-pittige chilisaus met de groentemix in de hapjespan. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de noedels over de borden. Garneer met de munt en limoenpartjes.