Zalmtorentjes met kruidenroomkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zalmtorentjes met kruidenroomkaas

Zalmtorentjes met kruidenroomkaas

met kappertjes, bieslook, dille en ingelegde ui

Dit torentje van koudgerookte zalm en kruidenroomkaas ziet er niet alleen feestelijk uit, maar is ook een feestje voor je smaakpapillen.

Allergenen :
Vis
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Koudgerookte zalm

(Bevat Vis)

½ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

100 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Kappertjes

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse dille & bieslook

½ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2105 kJ
Energie (kcal)503 kcal
Vetten35.9 g
waarvan verzadigd16.7 g
Koolhydraten26.6 g
waarvan suikers3.3 g
Vezels2 g
Eiwitten16.5 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Kruidenroomkaas maken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rasp de schil van de citroen.
  • Snijd de dille en bieslook fijn. Snijd de helft van de zalm fijn.
  • Meng in een kom de roomkaas met de helft van de kappertjes, de helft van de verse kruiden, de fijngesneden zalm en 1/2 tl citroenrasp per persoon (zie Tip). Breng flink op smaak met peper.

Tip: Houd je van de smaak van citroen? Voeg dan nog 1/2 tl citroensap per persoon toe aan het mengsel.

Bladerdeeg afbakken
2
  • Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier. Druk met een glas (met een diameter van ongeveer 8 - 10 cm) 3 rondjes per persoon uit het deeg en prik er enkele gaatjes in met een vork. Haal het resterende deeg ertussenuit (zie Tip). 
  • Leg de rondjes op een bakplaat met bakpapier en bak 15 - 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren.
  • Laat afkoelen in de oven. 

Tip: Heb je een koekvorm in de vorm van een ster? Gebruik deze in plaats van een glas voor een nog feestelijker effect!

Ingelegde ui maken
3
  • Pers de citroen uit.
  • Snijd de ui in zeer dunne halve ringen.
  • Meng in een kom de ui met per persoon: 1/2 extra vierge olijfolie en 1/2 el citroensap. Breng op smaak met peper en zout en laat minimaal 30 minuten intrekken.
Serveren
4
  • Leg 1 bladerdeegrondje met de platte kant naar beneden op elk bord. Besmeer met de kruidenroomkaas. Leg een bladerdeegrondje op het mengsel en besmeer ook deze met de kruidenroomkaas. Leg het laatste bladerdeegrondje erop en verdeel de overige gerookte zalm over de torentjes.
  • Garneer met de ingelegde ui, de overige kappertjes en de overige verse kruiden.