Dit recept is geïnspireerd op okonomiyaki - een Japanse lekkernij gemaakt van bloem, eieren en geraspte kool. Je serveert het met mayonaise en een zoet-hartige saus.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Ei
150 gram
Gesneden spitskool
½ stuk(s)
Wortel
1 stuk(s)
Bosui
15 gram
Panko paneermeel
(Bevat Tarwe)
2 plak(ken)
Ontbijtspek
15 ml
Worcestershiresaus
(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)
0.15
Tomatenpuree
¼ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
½ tl
Wittewijnazijn
35 gram
Bloem
½ el
Honing
naar smaak
Peper en zout
½ tl
Suiker
1 el
Zonnebloemolie
50 ml
Zoutarme groentebouillon
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid 50 ml bouillon per persoon. Snijd de gesneden spitskool fijn. Rasp de wortel met een grove rasp. Snijd de bosui in dunne ringen. Bewaar het groene en het witte gedeelte apart van elkaar. Kluts in een grote kom 2 eieren per persoon. Voeg de bloem en de (afgekoelde) bouillon toe. Meng tot een glad pannenkoekenbeslag. Voeg de panko, de gesneden spitskool, de geraspte wortel en het witte gedeelte van de bosui toe aan het beslag en meng goed door elkaar.
Verdeel de ontbijtspekplakjes over een bakplaat met bakpapier. Bak het ontbijtspek in 6 – 8 minuten krokant. Laat het ontbijtspek uitlekken op keukenpapier en verkruimel het vervolgens in kleine stukken.
Verhit ondertussen 1 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan. Verdeel het beslag gelijkmatig over het aantal personen, je maakt 1 pannenkoek per persoon. De pannenkoek hoort ongeveer 1 1/2 - 2 cm dik te zijn. Bak de pannenkoek, afgedekt, 5 - 6 minuten op middelmatig vuur, of tot de bodem goudbruin en krokant is.
Tip: Eet je met meer dan 2 personen? Kook dan 2 pannenkoeken tegelijk in 2 grotere koekenpannen of houd de pannenkoeken warm in de oven op 100 graden terwijl je de volgende pannenkoek bereid.
Verhit een steelpan op middelmatig vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut. Verlaag het vuur en voeg de worcestershiresaus, de zoete Aziatische saus en de honing toe. Verwarm de saus al roerend. Meng in een andere kleine kom de mayonaise met per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn, 1/2 tl suiker en 1 tl water.
Draai de pannenkoek om en bak, afgedekt, 2 - 3 minuten op de andere kant. Besmeer iedere pannenkoek met de zoete worcestershiresaus en bak, onafgedekt, nog 3 minuten. Draai de pannenkoek opnieuw om en laat nog 3 minuten bakken op de kant met saus.
Tip: Is het lastig om de pannekoek om te draaien? Leg dan een bord op de pan en keer de pan met het bord voorzichtig met 2 handen om. Schuif de pannekoek vervolgens terug in de koekenpan.
Leg 1 pannenkoek op elk bord. Besprenkel de pannenkoek met de mayonaise. Garneer het geheel met het krokante ontbijtspek, de gomasio en het groene gedeelte van de bosui.