Skip to main content
Japanse stijl hartige pannenkoek met ontbijtspek
Japanse stijl hartige pannenkoek met ontbijtspek

Japanse stijl hartige pannenkoek met ontbijtspek

met groenten, zoete worcestershiresaus en mayonaise

Dit recept is geïnspireerd op okonomiyaki - een Japanse lekkernij gemaakt van bloem, eieren en geraspte kool. Je serveert het met mayonaise en een zoet-hartige saus.

Allergenen :
Tarwe
Gluten
Gerst
Mosterd
Soja
Ei
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Ei

150 gram

Gesneden spitskool

½ stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Bosui

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Tarwe)

2 plak(ken)

Ontbijtspek

15 ml

Worcestershiresaus

(Bevat: Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)

0.15

Tomatenpuree

¼ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Tarwe, Soja)

25 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ tl

Wittewijnazijn

35 gram

Bloem

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

50 ml

Zoutarme groentebouillon

Voedingswaarden

Energie (kcal)840 kcal
Energie (kJ)3514 kJ
Vetten52 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers25 g
Vezels8.2 g
Eiwitten29 g
Zout3 g

Benodigdheden

Grote kom
Rasp
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Koekenpan
Steelpan
Kleine kom
Bord

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid 50 ml bouillon per persoon. Snijd de gesneden spitskool fijn. Rasp de wortel met een grove rasp. Snijd de bosui in dunne ringen. Bewaar het groene en het witte gedeelte apart van elkaar. Kluts in een grote kom 2 eieren per persoon. Voeg de bloem en de (afgekoelde) bouillon toe. Meng tot een glad pannenkoekenbeslag. Voeg de panko, de gesneden spitskool, de geraspte wortel en het witte gedeelte van de bosui toe aan het beslag en meng goed door elkaar.

Ontbijtspek bakken
2

Verdeel de ontbijtspekplakjes over een bakplaat met bakpapier. Bak het ontbijtspek in 6 – 8 minuten krokant. Laat het ontbijtspek uitlekken op keukenpapier en verkruimel het vervolgens in kleine stukken.

Pannenkoek bakken
3

Verhit ondertussen 1 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan. Verdeel het beslag gelijkmatig over het aantal personen, je maakt 1 pannenkoek per persoon. De pannenkoek hoort ongeveer 1 1/2 - 2 cm dik te zijn. Bak de pannenkoek, afgedekt, 5 - 6 minuten op middelmatig vuur, of tot de bodem goudbruin en krokant is.

Tip: Eet je met meer dan 2 personen? Kook dan 2 pannenkoeken tegelijk in 2 grotere koekenpannen of houd de pannenkoeken warm in de oven op 100 graden terwijl je de volgende pannenkoek bereid.

Saus maken
4

Verhit een steelpan op middelmatig vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut. Verlaag het vuur en voeg de worcestershiresaus, de zoete Aziatische saus en de honing toe. Verwarm de saus al roerend. Meng in een andere kleine kom de mayonaise met per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn, 1/2 tl suiker en 1 tl water.

Bakken
5

Draai de pannenkoek om en bak, afgedekt, 2 - 3 minuten op de andere kant. Besmeer iedere pannenkoek met de zoete worcestershiresaus en bak, onafgedekt, nog 3 minuten. Draai de pannenkoek opnieuw om en laat nog 3 minuten bakken op de kant met saus.

Tip: Is het lastig om de pannekoek om te draaien? Leg dan een bord op de pan en keer de pan met het bord voorzichtig met 2 handen om. Schuif de pannekoek vervolgens terug in de koekenpan.

Serveren
6

Leg 1 pannenkoek op elk bord. Besprenkel de pannenkoek met de mayonaise. Garneer het geheel met het krokante ontbijtspek, de gomasio en het groene gedeelte van de bosui.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

met peultjes en wortelpuree
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten
Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

Varkenshaas in ontbijtspek met kruidenroomkaasvulling

met walnoottopping, gebakken sperziebonen en krieltjes
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Gebakken rijst met roerei en paksoi

Gebakken rijst met roerei en paksoi

met verse doperwten, wortel en pikante honingpinda's
Farfalle in avocado-pestosaus

Farfalle in avocado-pestosaus

met cherrytomaten, yoghurt en bosui
Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

met krieltjes, Midden-Oosterse kruiden en knoflookmayonaise
Champignonrisotto van orzo met kabeljauwfilet als extra

Champignonrisotto van orzo met kabeljauwfilet als extra

met courgette, walnoten en pecorino
Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Oostenrijkse roerbak met aardappelen en een spiegelei
Rendang met kokosrijst

Rendang met kokosrijst

met zoetzure komkommer-wortelsalade
Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

Pittige roerbak met udonnoedels en gemarineerde eieren

met sperziebonen, honingpinda's en komkommersalade
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met Italiaanse groenten in tomatensaus en rijst
Poke bowl met gefrituurde kip

Poke bowl met gefrituurde kip

met avocado, sinaasappel, komkommer
Pompoen linguine met krokant ontbijtspek

Pompoen linguine met krokant ontbijtspek

met room, grana padano en verse peterselie
Chorizo-aardappelstoof met spekjes

Chorizo-aardappelstoof met spekjes

met paprika, champignons en zure room
Steak met stroganoff-saus

Steak met stroganoff-saus

met verse pappardelle
Bao bun met sticky varkenshaas

Bao bun met sticky varkenshaas

met zoetzuur, sugarsnaps en zoete Aziatische saus
Gebakken noedels met garnalen en Chinese kool

Gebakken noedels met garnalen en Chinese kool

met wortel, gember en verse koriander
Vegetarische pasta stroganoff

Vegetarische pasta stroganoff

met champignons en belegen kaas

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met bearnaiseboter

Steak met bearnaiseboter

met gemengde paddenstoelen, spinazie en krieltjes
Mexicaanse stijl biefstukreepjes met geroosterde zoete-aardappelbowl

Mexicaanse stijl biefstukreepjes met geroosterde zoete-aardappelbowl

met avocado en tomatensalsa
Pizza met serranoham, burrata en bosbessensaus

Pizza met serranoham, burrata en bosbessensaus

met cherrytomaten, basilicum en rucola
Parelcouscoussalade met perzik en romige witte kaas

Parelcouscoussalade met perzik en romige witte kaas

met courgette, rucola, linzen en amandelschaafsel
Spaghetti met gehaktballetjes in romige tomatensaus

Spaghetti met gehaktballetjes in romige tomatensaus

met prei, champignons en Mexicaanse kruiden
Boerenworst met dillemayonaise

Boerenworst met dillemayonaise

met gebakken aardappelblokjes en sperziebonen
Sticky teriyaki kippenvleugels

Sticky teriyaki kippenvleugels

met bulgogirijst, groenten en sesamzaadjes
Romige penne met warmgerookte zalm

Romige penne met warmgerookte zalm

in prei-spinaziesaus met citroen en dille
Fiocchi tricolore alla ragù bianco met kip en Parmigiano Reggiano

Fiocchi tricolore alla ragù bianco met kip en Parmigiano Reggiano

verborgen courgette en broccoli! | met basilicumcrème en Italiaanse kruiden
Hartige strudel met kip-kalkoengehakt en groenten

Hartige strudel met kip-kalkoengehakt en groenten

met kleine salade en witte kaas
Misozalm met salade met sesamdressing

Misozalm met salade met sesamdressing

met gezouten pinda's, ingelegde ui en gele wortel
Platbroodpizza's met champignons en paprika

Platbroodpizza's met champignons en paprika

met mozzarella en Midden-Oosterse kruiden
Bulgurbowl met avocado en witte kaas

Bulgurbowl met avocado en witte kaas

met verse kruiden, amandelschaafsel en gedroogde cranberry's
Geroosterde aubergine met tahinsaus

Geroosterde aubergine met tahinsaus

met witte kaas en tomatencouscous
Kruidige visstoof met kokosmelk

Kruidige visstoof met kokosmelk

geïnspireerd op Braziliaanse moqueca, met rijst en koriander
BBQ veggie gehaktballetjes met krieltjes

BBQ veggie gehaktballetjes met krieltjes

met sinaasappelmayo, geroosterde groenten en Surinaamse kruidenmix
Pittige 'butter tofu' curry met romige kokossaus

Pittige 'butter tofu' curry met romige kokossaus

met rijst, koriander en paprika
Romige rigatoni met blauwe kaas

Romige rigatoni met blauwe kaas

met paddenstoelen, witlof en peterselie
Gepaneerde pangasiusfilet met sticky soja-groenten

Gepaneerde pangasiusfilet met sticky soja-groenten

met knoflook-gemberrijst en furikake
Pompoen-pindasoep

Pompoen-pindasoep

met platbrood en gekookt ei