Shakshuka is er in vele varianten. De bekendste is degene met tomaat. Vandaag eet jij hier een variant op met een romige saus, groene linzen en groene groenten. Je serveert de shakhuka met lekkere Griekse feta en een warme ciabatta.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Paprika
25 gram
Feta
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
gram
Witte kaas
25 gram
Rode splitlinzen
25 gram
Mascarpone
100 gram
Spinazie
1 zakje(s)
Gemalen komijnzaad
2 stuk(s)
Ei
170 gram
Libanees platbrood
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene paprika en snijd de paprika in blokjes. Verkruimel de feta.
Meng met een staafmixer in een hoge kom de mascarpone met de helft van de spinazie en 75 ml water per persoon. Verkruimel het bouillonblokje erboven, bestrooi met peper en pureer tot een saus. Scheur de overige spinazie klein.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en groene paprika 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege het komijnpoeder toe. Voeg vervolgens de saus en de linzen toe. Kook afgedekt 8 - 10 minuten op middelmatig vuur.
Voeg vervolgens de overige spinazie toe en laat al roerende slinken. Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de helft van de feta over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 8 - 10 minuten stollen op middelhoog vuur (zie tip). Haal, als de saus te nat is, halverwege de deksel van de pan zodat overtollig vocht kan verdampen (zie tip).
Bak ondertussen het platbrood op een bakplaat met bakpapier in 3 - 4 minuten knapperig in de oven (zie tip).
Verdeel de shaksuka over de borden, garneer met de overige feta en serveer met het platbrood.