Gemarineerde schelvis met pasta in roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gemarineerde schelvis met pasta in roomsaus

Gemarineerde schelvis met pasta in roomsaus

met courgette, citroen en munt

Schelvis wordt geprezen om zijn volle smaak en zachte structuur. In dit recept is hij al gemarineerd met citroen en rozemarijn.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Zeevruchten/Fruit de Mer
Vis
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

¼ stuk(s)

Citroen

25 gram

Gesneden ui

¼ zakje(s)

Italiaanse kruiden

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Schelvisfilet in citroen-rozemarijnmarinade

(Bevat Zeevruchten/Fruit de Mer, Vis)

90 gram

Snelkookfusilli

(Bevat Gluten, Soja)

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3678 kJ
Energie (kcal)879 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers12 g
Vezels5 g
Eiwitten37 g
Zout2 g

Benodigdheden

Rasp
Hapjespan
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Roomsaus maken
1

Rasp de hele courgette met een grove rasp tot sliertjes. Pers de knoflook of snijd fijn.Snijd de citroen in 4 parten.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en fruit de knoflook en de gesneden ui 1 - 2 minuten.Voeg de room en per persoon 1/2 tl wittewijnazijn en 1/4 zakje Italiaanse kruiden toe. Laat 5 minuten pruttelen op laag vuur en breng op smaak met peper en zout.

Vis bakken
2

Breng in een pan met deksel water aan de kook voor de pasta.Verhit in een koekenpan 1/2 el boter per persoon op middelhoog vuur.Bak de gemarineerde schelvis 2 - 3 minuten per kant. Blus de schelvis af met het sap van één partje citroen per persoon.

Fusilli koken
3

Kook de snelkook-fusilli 2 - 3 minuten.Giet af en laat uitstomen. Meng intussen de geraspte courgette door de roomsaus.Snijd de muntblaadjes fijn.

Serveren
4

Snijd de tomaat in kleine blokjes.Meng de pasta door de courgette-roomsaus en verdeel over de borden.Verdeel de tomaat over de pasta. Leg de schelvis erbovenop en garneer met de munt.