Schelvis wordt geprezen om zijn volle smaak en zachte structuur. In dit recept is hij al gemarineerd met citroen en rozemarijn.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Courgette
¼ stuk(s)
Citroen
25 gram
Gesneden ui
¼ zakje(s)
Italiaanse kruiden
100 ml
Slagroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Schelvisfilet in citroen-rozemarijnmarinade
(Bevat Zeevruchten/Fruit de Mer, Vis)
90 gram
Snelkookfusilli
(Bevat Gluten, Soja)
5 gram
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Tomaat
½ el
Olijfolie
½ tl
Wittewijnazijn
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Rasp de hele courgette met een grove rasp tot sliertjes. Pers de knoflook of snijd fijn.Snijd de citroen in 4 parten.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en fruit de knoflook en de gesneden ui 1 - 2 minuten.Voeg de room en per persoon 1/2 tl wittewijnazijn en 1/4 zakje Italiaanse kruiden toe. Laat 5 minuten pruttelen op laag vuur en breng op smaak met peper en zout.
Breng in een pan met deksel water aan de kook voor de pasta.Verhit in een koekenpan 1/2 el boter per persoon op middelhoog vuur.Bak de gemarineerde schelvis 2 - 3 minuten per kant. Blus de schelvis af met het sap van één partje citroen per persoon.
Kook de snelkook-fusilli 2 - 3 minuten.Giet af en laat uitstomen. Meng intussen de geraspte courgette door de roomsaus.Snijd de muntblaadjes fijn.
Snijd de tomaat in kleine blokjes.Meng de pasta door de courgette-roomsaus en verdeel over de borden.Verdeel de tomaat over de pasta. Leg de schelvis erbovenop en garneer met de munt.