HelloFresh
topBanner
Gemarineerde schelvis met pasta in roomsaus

Gemarineerde schelvis met pasta in roomsaus

met courgette, citroen en munt

Lees meer

Schelvis wordt geprezen om zijn volle smaak en zachte structuur. In dit recept is hij al gemarineerd met citroen en rozemarijn.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Seafood/Fruit de MerVisGlutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Courgette

½ stuks

Citroen

50 g

Gesneden ui

½ zakje

Italiaanse kruiden

200 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuks

Schelvisfilet in citroen-rozemarijnmarinade

(BevatSeafood/Fruit de Mer, Vis)

180 g

Snelkook fusilli

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

10 g

Verse munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Tomaat

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3678 kJ
Energie (kcal)879 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels5 g
Eiwitten37 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Hapjespan
Pan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Rasp de hele courgette met een grove rasp tot sliertjes. Pers de knoflook of snijd fijn.Snijd de citroen in 4 parten.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en fruit de knoflook en de gesneden ui 1 - 2 minuten.Voeg de room en per persoon 1/2 tl wittewijnazijn en 1/4 zakje Italiaanse kruiden toe. Laat 5 minuten pruttelen op laag vuur en breng op smaak met peper en zout.

2

Breng in een pan met deksel water aan de kook voor de pasta.Verhit in een koekenpan 1/2 el boter per persoon op middelhoog vuur.Bak de gemarineerde schelvis 2 - 3 minuten per kant. Blus de schelvis af met het sap van één partje citroen per persoon.

3

Kook de snelkook-fusilli 2 - 3 minuten.Giet af en laat uitstomen. Meng intussen de geraspte courgette door de roomsaus.Snijd de muntblaadjes fijn.

4

Snijd de tomaat in kleine blokjes.Meng de pasta door de courgette-roomsaus en verdeel over de borden.Verdeel de tomaat over de pasta. Leg de schelvis erbovenop en garneer met de munt.