Gegratineerd broodje boerengehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gegratineerd broodje boerengehakt

Gegratineerd broodje boerengehakt

met volkoren ciabatta, gemengde groenten en tomatensalade

Passata di pomodoro is gemaakt van verse, rijpe tomaten die gekookt en vervolgens gezeefd worden. Het vormt de perfecte basis voor pastasauzen.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Italiaanse groentemix

(Kan bevatten Selderij)

30 gram

Passata

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

15 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)

Zelf toevoegen

0.13 stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

½ tl

Extra vierge olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2663 kJ
Energie (kcal)637 kcal
Vetten33.9 g
waarvan verzadigd10.6 g
Koolhydraten43.8 g
waarvan suikers12.6 g
Vezels12.5 g
Eiwitten32.9 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper en zout.
  • Voeg de tomaat toe aan de saladekom en meng met de dressing.

 

Bakken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak het gehakt en de knoflook 1 - 2 minuten. Roer het gehakt goed los.
  • Voeg de groentemix toe en bak, afgedekt, nog 4 - 5 minuten.
  • Halveer de broodjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak de gehalveerde broodjes 3 - 4 minuten in de oven.
Broodje beleggen
3
  • Voeg de passata en Italiaanse kruiden toe aan de groenten en verkruimel het runderbouillonblokje erboven. 
  • Meng alles goed en laat nog 3 - 4 minuten zachtjes koken zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel het gehakt-groentemengsel over de gehalveerde broodjes en bestrooi met de geraspte kaas. 
  • Bak de broodjes nog 2 - 3 minuten bovenin de oven.
  • Verdeel de halve broodjes over de borden en serveer de frisse tomaat erbij.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!