HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFettuccine Met Tomaten Roomsaus En Varkensworst
topBanner
Fettuccine met tomaten-roomsaus en varkensworst

Fettuccine met tomaten-roomsaus en varkensworst

Met courgette en basilicum

Lees meer

In dit gerecht combineer je frisse tomaat met courgette uit de oven, die door het bakken een licht zoete, intense smaak krijgt. De worst is lekker hartig en sappig, wat uitstekend met de rest van het gerecht combineert.

Labels:Original
Allergenen :NotenGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 vel(len)

Courgette

2 tl

Gedroogde rozemarijn

2 stuk(s)

Varkensworst met paprika en amandel

(BevatNoten)

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 vel(len)

Pruimtomaat

180 gram

Fettuccine

(BevatGlutenbevattende granen)

2 el

Tomatenpuree

100 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

12 leaves

Vers basilicum

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3707 kJ
Energie (kcal)886 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd9.9 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers16.2 g
Vezels5 g
Eiwitten33 g
Zout1.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de courgette in halve plakken van 1/2 cm. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier, bestrooi met de rozemarijn en besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 15 – 20 minuten in de oven.

2

Kook ondertussen ruim water in een pan met deksel voor de fettuccine. Snijd de varkensworst in plakjes. Pers of snijd de knoflook fijn en snijd de pruimtomaat in kleine blokjes. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.

3

Kook de fettuccine, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de plakjes varkensworst in 4 – 6 minuten op middelhoog vuur rondom bruin.

4

Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 –2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 – 2 minuten. Voeg de blokjes pruimtomaat toe en bak ze in 2 minuten zacht. Draai het vuur laag, voeg de kookroom toe en meng met 3 – 4 el kookvocht van de fettuccine per persoon om hem wat vloeibaarder te maken. Breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg de fettuccine toe aan de hapjespan en meng met de saus. Meng er vervolgens de plakjes worst en de helft van de courgette door.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige courgette en het basilicum.