Farfalle met bospaddenstoelenpesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Farfalle met bospaddenstoelenpesto

Farfalle met bospaddenstoelenpesto

Met kastanjechampignons, veldsla en pecorino

De smaakmaker in dit gerecht is een bospaddenstoelenpesto. Deze is gemaakt van gedroogde bospaddenstoelen, gecombineerd met typische ingrediënten voor een Italiaanse pesto, zoals pijnboompitten en verse basilicum. De pesto geeft de kastanjechampignons een nog intensere smaak.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Farfalle

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)

½ stuk(s)

Sjalot

125 gram

Kastanjechampignons

40 gram

Bospaddenstoelenpesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten Kan bevatten Pinda's, Selderij)

20 gram

Veldsla

2 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

15 gram

Geraspte pecorino

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3247 kJ
Energie (kcal)776 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd9.5 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers3.6 g
Vezels6 g
Eiwitten22 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

• Kook ruim water in een pan met deksel voor de farfalle. • Kook de farfalle, afgedekt, 11 – 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. • Snipper de sjalot. • Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten

Bakken
2

• Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de sjalot 1 – 2 minuten. • Voeg de kastanjechampignons toe en bak 5 – 7 minuten. • Schep de bospaddenstoelenpesto erbij en verwarm 1 minuut.

Op smaak brengen
3

• Scheur de veldsla grof. • Hak de krulpeterselie grof. • Meng de farfalle met de kastanjechampignons in de wok of hapjespan en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

• Verdeel de veldsla over de borden. • Schep de pasta erop. • Garneer met de geraspte pecorino en de krulpeterselie.