Skip to main content
Double protein - Dubbele portie Zweedse stijl gehaktballetjes in roomsaus
Double protein - Dubbele portie Zweedse stijl gehaktballetjes in roomsaus

Double protein - Dubbele portie Zweedse stijl gehaktballetjes in roomsaus

met cranberrychutney, krieltjes en broccoli

4.3
(108)

Wat maakt broccoli een supergroente? a) De grote hoeveelheid aan vitaminen (A, C en E), b) broccoli is zeer vezelrijk of c) deze groente zit vol ijzer. (Het juiste antwoord is: a, b én c!)

Labels:
Familie
Extra groente
Familie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Selderij

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

160 gram

Broccoli

250 gram

Krieltjes

8 stuk(s)

Gehaktballetjes van varken en rund

(Kan bevatten: Selderij, Ei, Gluten, Mosterd, Soja)

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Tarwe)

100 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Cranberrychutney

¼ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat: Sesamzaad, Selderij)

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Mosterd

50 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Bloem

Voedingswaarden

Energie (kcal)1295 kcal
Energie (kJ)5419 kJ
Vetten85.4 g
waarvan verzadigd40.6 g
Koolhydraten74.3 g
waarvan suikers21.6 g
Vezels15.4 g
Eiwitten16.4 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Garde

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes en de broccoli (zie Tip).
  • Snipper de ui. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Was de krieltjes, halveer ze en snijd de grote krieltjes in kwarten.

Tip: Kook je voor meer dan 4 personen? Gebruik dan twee pannen om de krieltjes en de broccoli afzonderlijk te koken.

Koken
2
  • Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.
  • Kook de broccoli 4 - 6 minuten mee met de krieltjes. Giet daarna af.
  • Halveer de gehaktballetjes.
Saus maken
3
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes 2 - 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Ze hoeven nog niet volledig gaar te zijn.
  • Voeg de ui toe aan de koekenpan en fruit 1 - 2 minuten.
  • Voeg de sojasaus, slagroom, groentebouillon, mosterd en bloem toe aan de koekenpan. Meng met een garde door elkaar en laat de saus 5 - 6 minuten inkoken. Voeg eventueel wat extra bloem toe als de saus te dun blijft.
  • Voeg de gehaktballetjes weer toe en verhit nog 6 - 8 minuten.
Serveren
4
  • Verdeel de krieltjes en broccoli over de borden en garneer met de gomasio-tuinkruidenmix.
  • Schep de balletjes met de saus ernaast.
  • Serveer de cranberrychutney erbij.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders