topBanner
Gemarineerde kippendijfilet met ovenkrieltjes en een lauwwarme salade

Gemarineerde kippendijfilet met ovenkrieltjes en een lauwwarme salade

met verse dille

Lees meer

De met tuinkruiden gemarineerde kippendijfilet geeft dit gerecht extra veel smaak. Wist je dat kippendijfilet in vergelijking met kipfilet een stuk malser is? Broccoli bevat veel vitamine C en vezels en zorgt ervoor dat dit een hele gezonde maaltijd is!

Allergenen :

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
2
1
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
1
3
4
5
6

500 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Sjalot

300 gram

Broccoli

1 stuk(s)

Rode paprika

1 tl

Gedroogde oregano

220 gram

Kippendijfilet

60 gram

Veldsla

2 takje(s)

Verse dille

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

2 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2476.928 kJ
Energie (kcal)592 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikersnull.0 g
Vezels13 g
Eiwitten33 g
Zoutnull.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Oven
Pan
Bakpapier
Bakplaat
Mes
Grote pan
Koekenpan
Kom
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook ongeveer 400 ml water per persoon in een pan met deksel. Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Was de krieltjes grondig en snijd in de lengte in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, 5 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, droog de krieltjes en schep over op een bakplaat met bakpapier. Meng de krieltjes met een ⅓ van de olijfolie, peper en zout. Verspreid over de bakplaat en bak 20 – 25 minuten in de oven of tot de krieltjes lichtbruin en gaar zijn.

3

Snijd ondertussen de sjalot in halve ringen. Snijd de stam van de broccoli klein en de bloem in kleine roosjes. Snijd de paprika klein.

4

Verhit ⅓ van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de broccoli, paprika en oregano toe en bestrooi met peper en zout. Voeg 1 – 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak in 5 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en roerbak de kippendijfilet 12 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig om.

6

Schenk de zwarte balsamicoazijn en honing bij de groenten en bak 2 minuten zonder deksel. Schep daarna over in een saladekom.

7

Scheur de veldsla klein en snijd de dille fijn. Schep, vlak voor het opdienen, de veldsla en de helft van de dille bij de groenten in de saladekom en breng verder op smaak met peper, zout en zwarte balsamicoazijn.

8

Verdeel de kippendijfilet, salade en krieltjes over de borden. Garneer de krieltjes met de achtergehouden dille.

Tip! Crème fraîche over? Roer hier peper en zout en een klein beetje olijfolie door en serveer als sausje bij de krieltjes.